BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

NBA’de Türk coşkusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü halk oyunları topluluğu FOMGET, Ankara’yı bir kez daha başarı ile temsil ederek, Türk motiflerini NB...

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü halk oyunları topluluğu FOMGET, Ankara’yı bir kez daha başarı ile temsil ederek, Türk motiflerini NBA Ligi’ne taşıdı. New York’ta oynanan Brooklyn Nets-Utah Jazz maçı öncesi salonda muhteşem bir gösteri yapan FOMGET büyük alkış aldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, uluslararası alanda Başkent’in adını duyurmaya devam ediyor. Türkiye’yi pek çok uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil eden Büyükşehir Belediyesi, dünya çapında milyonlarca kişi tarafından takip edilen Amerikan Basketbol Ligi NBA’e de Ankara imzasını attı. Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu FOMGET, NBA’de muhteşem bir gösteri ile Anadolu ritimlerini New York’a taşıdı.

“ANADOLU EZGİLERİ VE RİTİMLERİ NBA’E TAŞINDI”
Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu organizasyonu ile New York Barclays Center’da oynanan Brooklyn Nets-Utah Jazz maçında Türkiye gecesi yaşandı. Salonun belli bölümlerinde Türkiye bayrakları dalgalanırken, aralarda “Türkiye Gecesi”ne ilişkin anonslar yapıldı.
Heyecanlı karşılaşma öncesi FOMGET, sahneye çıkarak, salondakileri coşturdu. Kostümleriyle de dikkat çeken 34 kişilik gösterişli bir ekiple Barclays Center’da sahne alan FOMGET, “karşılama, halay ve horon” oyunlarıyla Anadolu ezgilerini ve ritimlerini NBA’e taşıdı. Maç öncesi NBA’den rüzgar gibi geçen FOMGET, büyük bir hayranlıkla izlendi. Salondakilerden büyük alkış alan Ankara’nın gururu halkoyunları topluluğu FOMGET, gösterinin sonunda Türk Bayrağı da açarak, maç öncesi gösterilere damgasını vurdu.
Maçı Türk bayraklarıyla izleyen Amerika’da yaşayan Türkler ise Utah Jazz’da oynayan Enes Kanter ile de gururlandılar.
(İHA)