BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,57
ALTIN 2.384,97
HABER /  MEDYA

Mehmet Barlas bile 'zırva' dedi!

Barlas, Başbakan'ın tavrı için 'Muhafazakarlık arkasına devlet gücünü alınca çok tehlikeli oluyor' değerlendirmesini yaptı

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evi paylaşmalarına yönelik sözlerine Sabah'ın başyazarı ve Erdoğan'a verdiği açık destekle bilinen ismi Mehmet Barlas'tan eleştiri aldı.

Barlas, Başbakan'ın tavrı için "Muhafazakarlık arkasına devlet gücünü alınca çok tehlikeli oluyor" değerlendirmesini yaptı.

BU KADAR ZIRVAYA BEN BİLE BAHANE BULAMAM 

Başbakan'a en yakın yazarlar arasında yer alan ve Şubat 2007'deki Yabancı Sermaye Derneği (YASED) toplantısında sohbet ettiği Erdoğan'ın yanağını okşarken çekilen fotoğrafı tartışmalara neden olan Barlas, Erdoğan'ı eleştirdi.

Sabah Gazetesi Başyazarı Barlas, dün akşam NTV'de yapılan "öğrenci evlerine denetim" tartışmasına katıldı. Canlı yayında konuya ilişkin bir fıkra anlatan Barlas sözünü, "Bu kadar zırvaya ben bile bahane bulamam!" ifadesiyle bitirdi.

İŞTE BARLAS'IN ÖĞRENCİ EVİ İÇİN ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE
ELEŞTİRİLERİ

*Devlet sadece muhafazakarlara haksızlık etmedi. Devlet herkese haksızlık etti. Bir kere Sayın Başbakan'ın muhafazakar kimliğini öne çıkartıp, muhafazakar olmayanların başlarına gelenleri görmezden gelmesi doğru değil.

*İnsan hem muhafazakar hem demokrat olabilir. Eğer demokrat iseniz insanların özel hayatı, özgürlükleri, temel insan haklarını egemen kılmaya çalışırsınız.

*Ben olsam o sözleri söylemezdim. Bana ne isteyen istediği evde yaşasın. Yani Başbakan'ın evlerdeki beraberliklerle uğraşacak vakti yok ki... Ama Başbakan çok çalışkan.

*Muhafazakarlık arkasına devlet gücünü alınca çok kötü şeyler oluyor. İşte Suudi Arabistan'da görüyoruz. Önemli olan devletin karşısında bireylerin eşit olması. Demokratlığın şartı bu.

*Türban sorunu hallolmuşken ne diye kız-erkek beraberliği gündeme geliyor. Değmeyen bir şey bence...

ERDOĞAN'A OSMANLI FIKRASIYLA MESAJ

'politikacıların ne söylediklerine değil ne yaptıklarına bakın' diyen Mehmet Barlas, meşhur Osmanlı hikayesi ile durumu özetledi.

İşte o fıkra;