BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,57
ALTIN 2.377,49
HABER /  MEDYA

Ilıcak: AKP'ye oy verdiğim için utanıyorum!

Kızlı-erkekli öğrenci evleriyle ilgili tartışmalalardan ötürü hükümeti eleştiren Nazlı Ilıcak, "AKP'ye oy da verdim ama şimdi ben utanıyorum." dedi.

Abone ol

İNTERNET HABER - CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Dört Bir Taraf' programına konuk olan Sabah si yazarı Nazlı Ilıcak, bomba açıklamalar yaptı.

Ilıcak, 'Şiddetli kınıyorum, eğer bundan oy gelecekse hiç gelmesin… Ben göğsümü gere gere AK Partiye oy verdim dedim şimdi utanıyorum" diye konuştu.

Şimdiye kadar Başbakan'ı göğsünü gere gere savunduğunu hatırlatan Nazlı Ilıcak, Erdoğan için çok ağır bir yorum yaptı.

İşte canlı yayında söyledikleri;

SEÇİM YARIMI DA OLSA HOŞ DEĞİL

Siyasi sebeplerle de yaptıysa hiç hoş değil. Bunlar bir tortu ve tepki bırakır. Yurdışındaki imajını çok etkiliyor. Gezi olaylarıyla zaten hükümetin dışardaki aurası sönmüştü. Bunu AK Parti'nin bakanları da kabul etti. Bu tip meseleler çok olumsuz etkiler. İnsanların özel evlerine müdahale seçim yatırımı da olsa hoş değil.

DEMOKRATIM DİYECEKSİN SONRA DA....

Bir yandan kendine demokrat diyeceksin bir yandan evlere müdahale edeceksin bir yandan da insanlardaki korukları besleyip kutuplaşmayı arttıraksınız. Bu bir seçim yatırımı ise daha da kötü. Ben kendi İslami görüşe sahip insanlarda bu bakış açısını normal karşılıyorum. Mesela el sıkmıyorlar. Ben de ilk başta bunu yanlış karşıladım. Ama zamanla kendi hayat tarzları açısından bunu yaptıklarını gördüm ve saygı duydum. Seçimler için söylediği şeyler diyorsunuz ama ben bu anlamda bir katkısının olacağını da düşünmüyorum.

ŞİDDETLE KINIYORUM

Eğer AKP merkez sağdan İslamcı bir kimliğe evrilmişse bilmiyorum. Ama bu tavır ne demokrat ne de muhafazakardır. Ben böyle bir şey görmedim. Bunu şiddetle kınadığımı ve hukuk dışında bulduğumu söylemek isterim. Eğer bundan oy gelecekse hiç gelmesin.

HEP ERDOĞAN'I SAVUNDUM AMA ŞİMDİ UTANIYORUM!

Ben buna üzülüyorum. Türkiye'ye hizmet eden bir Erdoğan vardı. Ben göğsümü gere gere Erdoğan'ı destekledim. Ama şimdi hakikatten utanıyorum. Bu tavır çok yanlış bir tavır. Demokrat bir tavır da değil muhafazakar bir tavır da değil.


İŞTE ÇOK KONUŞULAN SÖZLER;