BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tanrıkulu'ndan 'duvar' sorusu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Mardin’in Nusaybin İlçesinin Suriye Sınırında 'duvar' yapımı sürmekte midir?” diye sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti:

“Mardin’in Nusaybin İlçesinin Suriye Sınırında ‘duvar’ yapımı sürmekte midir? Sürmekte ise bu duvar kim ya da kimlerin talimatı ve hangi gerekçe ile yapılmaktadır?

Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay daha önceki açıklamasında ‘Sınır kontrolleri ve denetimi konusunda daha ileri tedbirler alıyoruz’ demişti. İleri tedbir örneği olarak mı Suriye sınırına ‘duvar’ inşa edilmektedir?

İsrail’in Batı Şeria sınırına inşa ettiği duvar ayırım duvarı ise o halde iktidarınızın Suriye sınırına inşa ettiği duvar ne duvarıdır?

İktidarınızın Suriye sınırına duvar inşa etmesi ile İsrail’in Batı Şeria sınırına duvar inşa etmesi arasındaki fark nedir?

Suriye ile fiziki, siyasi, kültürel ve sosyal bağlantı duvar inşa edilerek kesilmek mi istenmektedir?

Batıda yıllarca ‘utanç duvarı’ adı ile anılan ‘Berlin Duvarı’ 1989 yılında tüm tesisleriyle birlikte yıkılmıştır. Bu kutuplaştırıcı, ayırıcı ‘duvar’ın yıkılması örneği varken iktidarınız Suriye sınırına hangi gerekçe ile duvar inşa etmektedir?”