BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kerry’den iyimser Ortadoğu tahmini

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ortadoğu temasları kapsamında, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile bir araya geldi. Kerry, barış görüşm...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ortadoğu temasları kapsamında, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile bir araya geldi. Kerry, barış görüşmeleri kapsamında, 6 ay içinde bir ilerleme kaydedileceğine inandığını dile getirdi.
İsrail ve Filistinliler arasındaki barış görüşmeleri için İsrail’e gelen Kerry, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’la da görüşecek.
Kerry ile birlikte basın mensuplarının karşına geçen Netanyahu, Kerry’e hitaben, “Filistinliler’le barış istiyorum, İsrail, Filistinliler’le barış yapmak istiyor. Üç ay önce belli şartlar üzerinde anlaşmaya vardık ve bu şartlara, titizlikle uyuyoruz. Süreçle ilgili endişelerim var, çünkü Filistinliler provokasyona, yapay bir kriz meydana getirmeye devam ediyorlar. Gerçek barış için ihtiyacımız olan, tarihi kararlar almaktan kaçınıyorlar. Umarım sizin ziyaretiniz, Filistinlileri, istediğimiz ve halklarımızın hak ettiği tarihi barışı gerçekleştirebilmek için, gereken adımları atmaya ikna edebilir” ifadelerini kullandı.
Kerry ise, “Umuyorum ki, tarafları bir araya getiren karşılıklı iyi niyet çerçevesinde görüşmeler devam eder. İyi niyet, her iki tarafın da göstereceği ciddi çabalar, gerçek bir uzlaşma ve zor kararlarla gerçekleşebilir. Başkan Obama da bu görüştedir, bu sürece inanıyoruz. Bugün yapacağımız görüşmeleri, sabırsızlıkla bekliyorum. Süreçteki ilerleme hakkında, her gün konuşmuyoruz, bu konuda açıklama bekleyen herkesin sabrına saygımız var. Fakat görüşmeleri özel, gizli ve sessizce yapmak zorundayız. Programımıza göre önümüzde, 6 ay daha var ve bu sürede, ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)