BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.430,40
HABER /  DÜNYA

Karaya oturan tekneler böyle kurtarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, fırtına nedeniyle karaya oturan iki tekne vatandaşlar tarafından kurtarıldı.<br/>Marmaris’te sabah saatlerinde...

Abone ol

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, fırtına nedeniyle karaya oturan iki tekne vatandaşlar tarafından kurtarıldı.
Marmaris’te sabah saatlerinde başlayan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Saman İskelesi mevkiinde bulunan İbrahim Gün’e ait 20 metre uzunluğundaki Waterlili ve 10 metre uzunluğundaki Findingemo isimli tekneler karaya oturdu. Dev dalgalar arasında mahsur kalan tekneleri kurtarmak için vatandaşlar karadan, çevredeki tekne sahipleri de denizden seferber oldu. 20 metre uzunluğundaki Waterlili isimli tekneyi kurtarmak için dev dalgaların arasına dalan bir dalgıç tekneyi bir sürat motoruna bağladı. Ancak, sürat motoru karaya oturan tekneyi bulunduğu yerden hareket ettiremedi. Kumbaba isilmli balıkçı teknesi de karaya oturan tekneyi kurtarmak isterken dev dalgaların arasında kaldı. Dev dalgaların arasında halatları bağlayan dalgıç balıkçı teknesinin yardımıyla bulunduğu yerden kurtarıldı.
Denizdeki kurtarma operasyonunun sona ermesinin ardından vatandaşlar karadan halat yardımıyla 10 metre uzunluğundaki Findingemo isimli tekneyi kurtarmaya çalıştı. Ancak tekne bulunduğu yerden kurtarılamadı. İki tekne yaklaşık iki saatlik bir operasyonun ardından kurtarıldıktan sonra rotalarına devam etti.
(İHA)