BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,14
HABER /  DÜNYA

G.Saray Avrupa basınında

Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. maçında Kopenhag deplasmanında Galatasaray’ın aldığı 1-0’lık mağlubiyet İtalyan basınında, ‘Sürpriz’ ve ‘Juventu...

Abone ol

Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. maçında Kopenhag deplasmanında Galatasaray’ın aldığı 1-0’lık mağlubiyet İtalyan basınında, ‘Sürpriz’ ve ‘Juventus’un işine gelen sonuç’ olarak yer aldı.
Galatasaray’ın Kopenhag karşısında aldığı bu mağlubiyet ile Juventus’a sürpriz yaptığını belirten İtalyan basınının yanı sıra, Danimarka basınında da; ‘İstanbul’un intikamı alındı’ şeklinde başlıklar göze çarptı.
Dış basında, Kopenhag - Galatasaray maçı ile ilgili öne çıkan başlıklar şu şekilde:

La Gazetta Della Sport (İtalya): Manşetinde, Juventus’un Real Madrid karşısında aldığı 1 puanın, altın değerinde olduğunu belirten La Gazzetta dello Sport, Galatasaray’ın Kopenhag’da yenilmesi sonrasında siyah-beyazlıların Kopenhag’ı yenip, Galatasaray ile berabere kalmasının, Juventus’u bir üst tura çıkarmaya yeteceğini belirtildi.
Haberin ayrıntısında ise, ‘Kopenhag’ın topuğu, Juventus’u gülümsetiyor’ başlığıyla verilen haberde, B Grubu’nda Real Madrid’in ardında herkesin, her şeyi düşleyebileceği ifade edildi. Haberde, ‘Solbakken ve takımının, Juventus’un karşısına bir puanlık avantajla çıkacağını kim bilebilirdi?" ifadelerine de yer verildi. Ayrıca, Sneijder’siz Galatasaray’ın, hücumda kısır kaldığı ve sarı-kırmızılıların Danimarka’da bıraktığı 3 puanla farkı açabilecekken, bunun gerçekleşmediği de kaydedildi.

Corriere dello Sport (İtalya): ‘Mancini, topuktan kayıyor’ başlığıyla Kopenhag - Galatasaray maçını okuyucularına duyururken, Kopenhaglı Braaten’in topuğundan gelen golün ve Drogba’nın hatalarının, Galatasaray’ı cezalandırdığı belirtildi.
Kopenhag’ın, Galatasaray karşısında 6. dakikada zaferi yakaladığı ve bu dakikadan sonra ise sarı-kırmızılıların baskısının faydasız kaldığına vurgu yapıldı. Haberin devamında, Mancini’nin sarı-kırmızılıların başında UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk yenilgisini aldığına da dikkat çekildi.

Tuttosport (İtalya): Juventus’a yakınlığı ile bilinen Tuttosport da Kopenhag ile Galatasaray arasında oynanan maçı, ‘Braaten’in topuğu, Conte’ye yardım etti. Mancini ve Galatasaray’ın başına derde soktu’ başlığıyla duyurdu.
Haberin devamında Galatasaray’ın yenilgisinin, Juventus ve Kopenhag’ın yeniden üst turu düşünmeye başlamalarına yol açtığını vurgulayarak, Real Madrid ile iki maçını da oynayan İtalyan takımının, İspanyol ekibiyle tekrar karşılaşacak olmasının avantajına işaret edildi.

Ekstra Bladet (Danimarka): ‘Süper Kopenhag’ başlığıyla verdiği haberin devamında, Kopenhag İstanbul’un intikamını aldı denildi. Norveçli Daniel Braaten’in maçın hemen başında Galatasaray’ı şoke ettiğini hatırlatan haberde, sarı-kırmızılıların ikinci yarıdaki top üstünlüğünün defansın arasında eriyip gittiği ifade edildi.

BT (Danimarka): ‘Parken’de festival, Kopenhag Galatasaray’ı devirdi’ başlığıyla Kopenhag’ın galibiyeti hak ettiğini belirten BT Gazetesi, bu galibiyetin tarihin iç sayfalarında yer alacağına da dikkat çekildi.

Fyens (Danimarka): Kopenhag Şampiyonlar Ligi’nde canlı kaldı. Daniel Braaten’in maç kazandıran golü Kopenhag’ın 40 bin taraftarını çılgına çevirdi.

The Guardian (İngiltere): Daniel Braaten Galatasaray’ı yere indirdi. Parken Stadı’nda Daniel Braaten’in klas dokunuşu Kopenhag’ın Galatasray’o 1-0 yenmesini sağladı.

Bild (Almanya): Kopenhag Galatasaray’ı 1-0’la geçti Şampiyonlar Ligi’nde umutlarını sürdürdü. Türkler maç boyunca üstündü ancak galibiyete ulaşamadı.
(İHA)