BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.497,35
HABER /  DÜNYA

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı'ndan Türkiye itirafları!

YUNANİSTAN Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Diakopulos, Türkiye'yle ilgili dikkat çeken bir analiz kaleme aldı... Diakopulos analizinde, "Ankara eğer başarılı olursa Karadeniz ve Süveyş'ten Orta Akdeniz'e uzanan deniz yollarını kontrol edecek' ifadelerini kullandı.

Abone ol

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Aleksandros Diakopulos, ülkenin yüksek tirajlı gazetesi Kathimerini'ye analiz yazarak, Türkiye hakkındaki görüşlerini aktardı.

Diakopulos, Mavi Vatan Doktirini ile Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de çok geniş bir alanda hakimiyet kurmaya çalıştığını ifade ederek, "Ankara eğer başarılı olursa Karadeniz ve Süveyş'ten Orta Akdeniz'e uzanan deniz yollarını kontrol edecek. Üstelik Mavi Vatan planı Türk üsleri tarafından destekleniyor. Libya sayesinde Kuzey Afrika'da ve Somali sayesinde de Kızıldeniz'e açıldılar. Son 20 yılda Türkiye'nin donanma ve savunma sanayisini geliştirmek için astronomik meblağlar yatırdığını da belirtmekte fayda var" dedi.

"Türkiye Pasifik'e erişimi genişletti'' 

Diakopulos, Türkiye'nin savunma ihracatı konusunda Pasifik bölgesinde de etkisini arttırdığına vurgu yaptı. Diakopulos değerlendirmesinde, "Özellikle son 6 yılda Afrika kıtasında 26 büyükelçilik açtılar. Malezya ve Pakistan gibi ülkelerle savunma ve ekonomik işbirliği anlaşmalarıyla Pasifik'e olan erişimini genişletti." ifadelerine yer verdi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kovid-19 dünyaya oradan yayılmıştı! Çin Vuhan'daki hayvan pazarı yeniden açıldı
Foto Galeri Kovid-19 dünyaya oradan yayılmıştı! Çin Vuhan'daki hayvan pazarı yeniden açıldı Galeriye Gözat