BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Destici'den Başbuğ'a tepki: PKK'yı niye bitiremedin

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Afrin Harekâtı'nın siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyleyen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a tepki göstererek, "İlker Başbuğ'a şunu sormak isterim; Genelkurmay Başkanlığı döneminizde bu PKK terör örgütü neden bitmedi?" dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 52 Adet Yorum
Akın Korol

Öncelikle Hükümetlerin isteyip istememsinde yogunlaşıyor olay. Yetki kimdeyse karar vericek mercide o haliyle haksızlık ve siyaset yapmayınız.

kemal akalp

Bütün bu laf atışmaları,tamamen Türkçemizin yanlış anlaşılmasından ve net konuşulmamasından kaynaklandığını anlıyorum.Başbuğ da meramını tam ve açıkça anlatamamış,eğer söylemek istediği; siyaset bu işe karışmasın,işi orduya bıraksın ise o da eskiye takılıp kalmış,15 Temmuz sonrası Türkiyenin farkında değil demektir.

huzun

Ağzı olan konuşuyor!

astr

yıllardır pkk bitmedi bu soru daha yeni soruluyor :) o koca genrallerin kaç tanesi maaşını hak etmiş?

yunaklı

Son zamanlarda TC görevdeki generaller askerlik görevi ile meşguller. Ancak gerici zihnihetli sözde kendisini aydın sanan bu zavallı. Başbuğ gündemde kalmak için yalakalık etmediği medya kalmadı. Başbuğ senin nasıl orgeneral olduğunu biliyoruz. İÇ güvenlik tecrüben bile yoktur. Çok biliyorsan teçhizatını kuşan, sırt çantanı al, Afrine git.

ekşici

80 darbesi seçimlerinden sonra tsk'nın gayr-ı resmi sözcülüğünü hemen her zaman emekli generaller yapmıştır. son yıllarda her gece tv'ye çıkanlardan bahsetmiyorum. bu nedenle ilker başbuğ konuşması aynı zamanda tsk'nın, en azından tsk'nın bir kısmının, konuşmasıdır. yüksek rütbelilerin astları hala tsk içindedir ve onlarla görüşmediklerini sanıyorsanız aldanıyorsunuz. başbuş başta harp okullarının kapatılması, kuvvet komutanlıklarının savunma bakanlığına bağlanıp genel kurmay ile ilişkisinin koparılması konusunda 15 temmuz'dan sonra ilgili khk'lar çıkar çıkmaz itiraz edenlerin başında gelir. bu nedenle erdoğan'ın rahatsızlığı basit bir başbuğ rahatsızlığı değildir. böyle okumamak, olayı kişileştirmek türkiye'de siyasetten bihaber olmak demektir.

kemal panga

Ak Partiden önce terör olayları sıfıra inmişti.Ak PArti iktidarıyla tekrar hortladı.

Cakici

AKP istemedi diye biliyor ve hatirliyoruz biz.Hani gorusmeler falan vardi?? BBP sen ne olarak hatirliyorsun?

bir basit vatandaş

Bu siyasetçiler ne kadar Bağnaz insanlar. Laf söylesinler de ne anlama gelirse gelsin. Nasıl olsa bildikleri seçmene hitap ediyorlar, seçmenlerinin de kendileri gibi cahil kalmalarını istiyorlar. Aklı - mantığı olan seçmen sorar, PKK yı bitirmek sadece TSK nın işimi? Diğer güvenlik güçleri, siyasetçiler ne yapıyorlar?

Misafir

Destici, taşarönlükten Sarayın kadrolu elemanı olmaya hevesli. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ndan hiç mi ders almadınız

Misafir

Ilker Basbu zamaninda operasyom icin asker hukumetten degil;hukumet askeriyeden onay bekliyordu.

Alperen

bende sana sorarım sayın Desteci Alperen Ocakları kapanmaya başlandı neden Reisin aldığı oy kadar alamıyorsun neden teşkilatların kirasını ödüyemiyorsun

Cengiz

Mustafa Destici de yeni sahibine şirin görünmeye çalışıyor. Biz de sana soralım. Sen neden lider olamadın, başbakan olamadın da terörün önüne geçemedin? Hepiniz aklınızca ak paritiye karışırsak beceriksizliğimizden nasıl yırtarız derdindesiniz. Genel kurmaya gir derdiniz girer. Bunu diyecek olan iktidardır. O dönem iktidar olana sormak zeka düzeyini mi aşıyor? O iktidar o zaman açılım saçmalıklarıyla uğraşıyordu ben cevap vereyim.

Misafir

HANGİ DÜNYADA YAŞIYORSUN DESTİCİ EFENDİ,BAŞBUĞ DÖNEMİNDE VE SONRASINDA AÇILIM YAPAN BİR İKTİDAR VARDI HATIRLAMAK İSTEMEZSİN AMA

Misafir

YANLIŞ ANLAMSIZ BİR SORU ASKER POLİS KOLLUK KUVVETLERİ HÜKÜMETTEN TALİMAT ALIRLAR TEK BAŞINA OPERASYON YAPMAZ YAPAMAZ EMRİ HÜKÜMETTEN ONAYI MECLİSTEN ALIR İLKER PAŞADA AYNI ŞEKİLDE TIPKI ŞİMDİ OLDUĞU GİBİ SN DESTİCİ BUNLARI BİLECEK YAŞTA BİLGİYE SAHİP OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK İSTERDİK

Misafir

sanki şimdi bitti LAFA BAK SAKSAFON ÇALL. ATIŞ SERBEST EMRİMİ VERİLDİ HAYIRDIR DESTİCİ BAÇELİ TAYYİP VE SEN YÜKLENİYORSUNUZ NE İŞTİR ???

CENK

HELAL OLSUN DESTİCİYE

ertürk göktürk

bu akp yede kimse yarananmıyor.adam kemalist ve atatürkçüydü.hepsini terkedip akp ye ve reize dayandı adamın başına gelmeyen kalmadı.

mmmmmmm

MUSTAFA DESTİCİ kimin avukatlığını yapıyorsun yazıklar olsun sana

Misafir

Ataturk un izinden gidilmedigi icin hic bir konuda basari yok maalesef.

Reşat Demircioğlu

Bu soruyu siyasilere sorsa daha mantıklı.2002 li yıllarda sıfırlarda seyrederken gelen ikdidara sormak gerekmez mi?Ergenekon,balyoz,ayışığı gibi kumpas ve TSK yı sindirme yıllarında bunların savcılığını üstlenenlere sor SAyın Destici?Bunların yanında sırlarını öbür tarafa taşıyanlara da sor olurmu?

MİSAFİR

YALAKALAR YALAMALAR SATILMIŞLAR HAİNLER İSLAM DÜŞMANLARI TÜRKİYE DÜŞMANLARI ŞUNU İYİ BİLSİNLERKİ SONUNA KADAR REİSİN ARKASINDAYIZ OYLARIMIZDA AK PARTİYE

Cevat

Desteci boş konuşan, rüzgarın durumuna yelken açan şaşkın denizci gibi, Birilerine yaranmak için başkalarına sataşmayı seven bir kişidir. PKK terör örgüt sorunu birtek genelkurmay başkanının çözeceği veya TERÖR örgütünü bitirebileceği Bir konu olmadığını hala ANLAYAMAMIŞ BİR ŞAHIS..

MİSAFİR

AK PARTİDE NAMUS VAR ONUR VAR İMAN VAR ALLAH KORKUSU VAR ADALET VAR MERHAMET VAR VATAN MİLLET DEVLET SEVGİSİ VAR İNSANLIK DOSTU BİR PARTİ, BİRTEK HAİNLERİ SATILMIŞLARI YALAMALARI SEVMİYOR ONDADA ÇOK HAKLI ŞİMDİ HARBİ KONUŞALIM

TÜRK milliyetçileri

Destici niye başarı olamayıp akpye yamaniyorsunuz destici %25 milliyetçi bir kitle varken siz sadece %1 oy aliyorsunuz bırakın edebiyatı ne sen ne bahçeli milliyetçilerin istediği lider kişiler değilsiniz çünki siz dava adamı degilsiniz siz çıkarcı menfatci kişilersiniz bunu akpye iş tutarak çıkarcı oldugunuzu gösterdinizBASBUGTürkeş olsaydı MHPnin başında MHPnin bugünkü oyu %20 25 arasinda idi çünki sağda tek rakip akp eskiden sağda 4parti vardı buna rağmen %10 yakın oyu vardı MHPnin bugün tek akp var sağda MHPnin aldığı oy %10 13 arası Muhsin Yazıcıoğlu bugün BBPnin başında olsaydı oyu enaz %7 ila 10 arasındaydı muhsin başkanın girdiği son seçimde %3 ila 4 oy aldı bugünkü ortamda Yazıcoğlu seçime girsin barajı asardi siz ne yapiyorsunuz akpyle mücadele edeceğinize akpye teslim oluyorsunuz cikariniz için