BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Yeniden Refah Partisi Ankara ve İstanbul'da aday çıkaracak iddiası! AK Parti son anda toplantıyı erteletti

Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasındaki işbirliği görüşmelerinden anlaşma çıkmadığı ve Yeniden Refah'ın İstanbul ile Ankara'da kendi dayını çıkarmaya hazırlandığı konuşuluyor. Bugünkü MYK toplantısı sonrası açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, dün yapılması gereken toplantının yapılamadığını duyurdu. YRP Akara ve İstanbul'da kendi adayıyla mı girecek?

Abone ol

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin il başkanları toplantısında "Pazartesi günü son nokta konulmuş olacak, bir anlaşma söz konusu olmazsa bizim Ankara, İstanbul ve İzmir’de de belediye başkan adaylarımızla seçimlere gireceğiz" dedi. O görüşme dün AK Parti heyetinin süre istemesi nedeniyle gerçekleşmedi.

Bu gelişmeler üzerine Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarıyla seçime girmeye hazırlandığı konuşuluyordu. Bugünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'tan AK parti ile görüşmenin neden iptal olduğuyla ilgili açıklama geldi.

Önümüzdeki günlerde gerçekleşebilir

"Dün yapılması gereken görüşme, AK Parti heyetinin süre talep etmesi nedeniyle gerçekleşmedi" diyen Suat Kılıç şunları söyledi: "Biz de bu yaklaşımı olumlu karşıladık. Önümüzdeki günlerde son görüşme gerçekleştirilebilir. Bir ittifak talebi olduğuna göre, bir mutabakat zemininin de bulunması gerekir. AK Parti ile yürütülen görüşmelerin bir mutabakata dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki günler gösterecek."

"Yeniden İmamoğlu dönemi istemiyoruz"

"Biz değişik zeminlerde şunu ifade ettik. İstanbul'da yeniden bir Ekrem İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz. Ama kendi seçmenimizin iradesine de her zeminde sahip çıkma irademizi de sergilemekten de geri durmuyoruz."

Her yerde kendi adayımızla girmek istiyoruz

YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz'ün "AK Parti İstanbul'da bizim adayımızı desteklesin" sözleri hatırlatılan Suat Kılıç, "Biz tabii ki Ankara'da da İstanbul'da da, İzmir'de de Türkiye'yi YRP Belediyeciliğiyle tanıştırmak istiyoruz. Türkiye'nin ihtiyacı YRP belediyeciliğidir. İhtiyaç bu olmakla birlikte rasyonel davranacağız. Partilerin oy oranlarına bakacağız, kendi performansımıza bakacağız. Ve ortaya bir karar koyacağız" dedi.  

Ertelenen görüşme bakın nelere sebep oldu!

AK Parti'nin ittifak yapmak istiyorsa bazı fedakarlıklarda bulunması gerektiğini belirten Suat Kılıç, "Dün ertelenen görüşme bakın nelere sebep oldu. Dün görüşme yapılsaydı bugün bunları konuşmayacaktık. Tabanımız bizim adaylarımızı görmek istiyor. Bu nedenle bir an önce karar vermemiz gerekiyor" dedi. 

YRP ne istedi AK Parti ne verdi?

İddiaya göre Yeniden Refah Partisi İstanbul, Ankara ve İzmir'de AK Parti adayını desteklemek için büyükşehirlerden birinde destek istedi. AK Parti cephesi ise ilçe belediyesi veya meclis üyelikleri üzerinden uzlaşı aradığı belirtildi. Bu nedenle iki parti arasında işbirliği sağlanamadığı belirtiliyor. 

İstanbul adayı 'damat' Mehmet Altınöz!

Yeniden Refah Partisi temsilcileri ise son seçimlerde alınan yüzde 2.8 oranındaki oylarının İstanbul seçimleri için kritik olduğu görüşünde. YRP'nin İstanbul adayının Necmettin Erbakan'ın damadı ve YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz olduğu konuşuluyor. Altınöz, eşi Elif Erbakan'la birlikte AK Parti ile ittifaka karşı çıkıyor. 

Canlı yayında gelen mesajı okudu! İttifak olmayacak

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, kendisine YRP'li üst düzey bir ismin gönderdiği ittifak kararı mesajını TV100 canlı yayınında açıkladı. Sinan Burhan, şunları söyledi: "Yeniden Refah Partisi'nden çok önemli bir isimle görüştüm. Görünen o ki ittifak olmayacak. Kendi adaylarımızla çıkacağız. İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarıyla seçime girecekler. Bugün sayın Fatih Erbakan son gün kararımızı vereceğiz demişti."