BIST 10.257
DOLAR 32,24
EURO 34,68
ALTIN 2.396,72
HABER /  GÜNCEL

Fatih Camisi imamını bıçaklayan saldırganla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı saldırıdan bir gün önce

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

Fatih Camisi İmamı Galip Usta ve cemaatten bir kişiyi bıçakla yaralayan saldırgan Ömer S.'nin Bursa'da yaşadığı ve saldırıdan bir gün önce burada kimyageri darp ettiği belirlendi. İfade veden saldırganın babası "Oğlum 1-2 ay önce dini konular merak sardı" dedi.

Abone ol

Fatih Camisi İmamı Galip Usta ve cemaatten bir kişiyi bıçakla yaralayan saldırgan ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Alınan bilgiye göre saldırgan Ömer S., susma hakkını kullanarak emniyette ifade vermekten kaçındı. Öte yandan, zanlıya yapılan alkol ve uyuşturucu testlerinin negatif çıktığı belirlendi.

Zanlının babası Hüseyin B.’nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliğine getirildi. 

Babanın ifadesi

Baba H.S., polise verdiği ifadede oğlunun 2 kere evlenip boşandığını, bir süre önce işlerinin de kötüye gitmeye başladığını ve 1-2 ay önce dini konulara merak sardığını söylediği öğrenildi.

Şüpheli için İstanbul Barosundan bir avukat tahsis edildiği belirtildi.

Polis bıçağın izini sürüyor

Polis, failin olayda kullandığı bıçağı kim ya da kimlerden temin ettiğini araştırıyor. Olayın meydana geldiği Fatih Camisi ve çevresindeki tüm güvenlik kamera görüntüleri inceleniyor. Hususi aracıyla dün sabah saatlerinde Bursa’dan İstanbul’a geldiği saptandı.

"Allahu Ekber putları camiden çıkartın" diye bağırmıştı

Ulaşılan bilgilere göre, şüpheli Ömer S., Fatih Camisi’ne önce ikindi namazında geldi. İddialara göre namaz sırasında "Allahu Ekber putları camiden çıkartın" diye bağıran Ömer S.'yi cami imamı Galip Usta, şüpheliye cami içerisinde bağırmamasını söyledi. Bunun üzerine şüpheli cemaat ve güvenlik görevlisi tarafından dışarı çıkarıldı.

Akşam saat 19.15 sıralarında tekrar camiye gelen şüpheli Ömer S., bu kez yatsı namazından önce camiye giderek namaz sonrası öğrencilere ders anlatan İmam Galip Usta'yı bıçakla saldırdı. Bu sırada cemaatten öğrenci olan Bilal Erdem araya girince o da bıçaklandı.

O sırada cami civarında bulunan Yunus ekiplerinden bir polis memuru hızla olay yerine giderek şüpheliyi yakaladı. Sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği’ne götürülen şüphelinin sorgusu devam ediliyor.

2019'da boşanmış

Polisteki sorgusu süren saldırgan Ömer S.’nin profilini ortaya çıkardı. Elde edilen bilgilere göre Ömer S. 2012 yılında evlendi. Bursa’da yaşayan ve babasının yedek parça dükkanında çalışan şüpheli Ömer S., 2019 yılında boşandı. Şüphelinin evlilikten iki çocuğu bulunuyor.

Yapılan incelemelerde bir yaralama suç kaydı çıkan şüphelinin 2028 yılına kadar ruhsatı bulunan bir tüfeği olduğu öğrenildi. 2022’den bu yana 2 defa hastanede işlem gördüğü anlaşıldı.

Olaydan bir gün önce Bursa’da arkadaşını darp etmiş

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışmalarıyla, şüphelinin olaydan bir gün önce Bursa’da bir arkadaşı ile tartıştığı ve onu darp ettiği bu sebeple hakkında kasten yaralama suçundan işlem yapıldığı belirlendi.

Kendi otomobili ile İstanbul'a geldi

Zanlı bu olayın ardından kendi otomobili ile Bursa’dan İstanbul’a geldiği tespit edildi. Şüphelinin aracında yapılan aramada 1 adet laptop, 1 adet pasaport, 2 adet not defteri ve 1 adet telefon ele geçirildi.