BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  POLİTİKA

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan ilk açıklama: Benim için de sürpriz oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak'ın yerine atanan Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada "Benim için de sürpriz oldu" diye konuştu.

Abone ol

Berat Albayrak'ın istifası sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan Lütfi Elvan, ilk kez konuştu.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Elvan, "Göreve getirileceğinizden haberiniz var mıydı?" sorusuna, "Hayır, yoktu. Benim için de sürpriz oldu" yanıtını verdi.

"Devir teslim töreni olmayacak"

Gazetecilerden başka soru almayan yeni Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, "Berat Bey ile görüştüm. Sayın Bakanın sağlık problemi nedeniyle devir teslim töreni olmayacak" diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olan Elvan, komisyonda Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2021 yılı bütçesini görüşmek üzere yaptığı toplantıya katıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri için 17 Kasım'da komisyonda olacağını hatırlatan Elvan, "Her zaman emrinizdeyim. Burayı özleyeceğim, Plan ve Bütçe Komisyonu'muzu. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Elbette buraya 3-5 gün içinde geleceğiz. 17'sinde sizlerle birlikte olacağız. Lütfen hakkınızı helal ediniz. Zaman zaman yanlış ifadeler kullandığım anlar olabilir, neticede hepimiz insanız. Her birinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

CHP'li Kuşoğlu: Zor bir görev aldınız

​Komisyon Üyesi CHP'li Bülent Kuşoğlu, Lütfi Elvan'a yeni görevinde başarılar dileyerek, "Yine böyle zor bir zamanda zor bir görev aldınız. Biz bir aile olarak burada çok güzel çalışmalar yaptık. Hepimiz için unutulmayacak çalışmalar. Hazine ve Maliye Bakanlığı görüşmelerinde, eleştirilerimiz olacak; ama bunların hepsi yapıcıdır" dedi.

İYİ Partili Usta: Geldiğinizde sizi terleteceğiz

İYİ Parti'li komisyon üyesi Erhan Usta ise komisyonda bakanların oturduğu sıraları göstererek, "Sayın Elvan açısından burada oturmak daha zor olacak. Geldiğinde kendisini terleteceğiz" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram hesabından istifa ettiğini duyurmuştu. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifayı kabul etmesinin ardından Lütfi Elvan, yeni Hazine ve Maliye Bakanlığına getirildi.