BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlunun da önerileri var

BBP lideri Yazıcıoğlu terörle mücadele konseptinin değişmesini istedi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Türkiye, terörle mücadele konseptini değiştirmelidir. Savunma psikolojisinden tam tersine mücadele psikolojisine girmelidir. Terör örgütü neredeyse yuvası dağıtılmalı, onların üst düzey yönetim kadrosu neredeyseler bulunmalı'' dedi.

Yazıcıoğlu, Alperen Ocakları Kırıkkale Şubesi'nin açılış törenine katılmak için Kırıkkale'ye geldi.

Terörle mücadelede 25 yıldır uygulanan stratejinin artık değişmesi gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, şunları kaydetti: ''Türkiye, terörle mücadele konseptini değiştirmelidir. Derhal bu düzenli ordularla mücadele metodunu terk etmelidir, onun yerine yurt içinde emniyet özel harekat timleriyle, sınırımız ve sınır ötemizde özel kuvvetler marifeti ile bu mücadele daha mobilize edilmiş anti terör timleriyle yürütülmelidir.

Çok iyi yetiştirilmiş, sadece, vurucu yanıyla değil bilgi, tarih şuuru, insan hakları, hukuk konusunda da yetişmiş olan timlerle bu mücadele yapılmalıdır. Bu timlere bir siyasi irade, (size güveniyoruz, vatanın ve milletin mücadelesini yapabilmesi için şimdi akın zamanı) demelidir. Türkiye savunma psikolojisinden, tam tersine mücadele psikolojisine girmelidir. Terör örgütü neredeyse yuvası dağıtılmalı, onların üst düzey yönetim kadrosu neredeyse bulunmalı.

Sınır ötesi, okyanus ötesi demeden neredeyseler bulunup imha edilmeli. Başka hiçbir yolu yoktur. Onlara yardım yataklık yapan, destek veren kim varsa terör örgütü safında kabul edilecek ve dünyaya bu açıkça duyurulduktan sonra terör örgütünün kolu kanadı kırılacak.