BIST 10.330
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.456,02
HABER /  GÜNCEL

Çalıktan damat savunması

Çalık Holding, Erdoğan'ın damadı nedeniyle yapılan eleştirileri yanıtladı

Abone ol

Çalık Holding, son zamanlarda CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek tarafından Meclis Başkanlığı'na verilmiş soru önergesi ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, 4 ay önce yapmış olduğu bazı açıklamalar referans alınarak medyada yanlı yayın yapıldığı belirtildi.
Çalık Holding tarafındoan yapılan açıklamada, başta bu yazıların başlıkları olmak üzere haberlerde yer alan bazı ifadelerin Şirketle ilgili olarak tümüyle gerçek dışı, hayal ürünü ve yanıltıcı mahiyette olduğu ifade edildi. Çalık Holding açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

"Öncelikle belirtmek isteriz ki, son zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sayın Mustafa Özyürek tarafından 07.11.2007 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na verilmiş soru önergesi ve İşçi Partisi genel başkanı Sayın Doğu Perinçek'in yaklaşık 4 ay önce yapmış olduğu bazı açıklamalar referans alınarak medyamızda yanlı bir yayın yapılmaktadır.

Ne yazık ki, başta bu yazıların başlıkları olmak üzere haberlerde yer alan bazı ifadeler Şirketimizle ilgili olarak tümüyle gerçek dışı, hayal ürünü ve yanıltıcı mahiyettedir. Şöyle ki;

a.) 26.yılını idrak eden Çalık Grubu, bugün bünyesinde tekstilden inşaata, enerjiden telekomünikasyona, bankacılıktan pazarlamaya pek çok şirketi barındırmakta, dünyanın 10 yakın ülkesinde yatırımlar yapmakta, 14bin kişiye istihdam sağlamakta ve milli menfaatlere aykırı hiçbir faaliyeti olmadığı gibi, aksine bu şirketler, en hassas sektörlerde dünyanın en gelişmiş global firmalarıyla rekabet ederek ticari amaçları yanında ülkemize ve ülkemizin tanıtımına ciddi katkılar sağlamaktadır.

Bu sebeple, şeffaf ve aydınlık geçmişi geleceğine de ışık tutan Şirketimizle ilgili olarak bu kabil isnatlar gerçek dışı olup, kabul edilemez.

b.) Genel Müdürümüz Sayın Berat Albayrak 1999 yılından beri mali işlerden sorumlu olarak gurubumuzun yuriçi ve yurdışı birçok biriminde görev yapmıştır. Diğer bir ifadeyle, Sayın Berat Albayrak'ın Şirketimizdeki profesyonel çalışmasının başlangıcı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurulmasından ve Sayın Başbakanımızın kızıyla yapmış olduğu evlilikten yıllar öncesine tekabül etmektedir. Kendisi, gerek Şirketimizin eski bir çalışanı olması ve bu esnada tesis etmiş olduğu güven ve itibar gerekse almış olduğu eğitimler, liyakatı ve dinamizmi sebebiyle Şirketimiz yönetim kurulu tarafından bu göreve layık görülmüştür. Kendisinin 29 yaşında genel müdür olmasının Sayın Başbakanımızın damadı olması ile ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmadığı gibi kamuoyunda ciddi yanılgılara sebep olacak ve Şirketimize zarar verecek niteliktedir.

c.) Şirketimizin değil Kuzey Irak'ta Irak'ın genelinde kontrata bağlanmış hiçbir taahhüdü, başlamış veya devam eden hiçbir inşaatı bulunmamaktadır. Hal böyle iken, KYB Karargahının ve Müzesinin inşaatının Şirketimiz tarafından yapılması da söz konusu değildir. Ancak maalesef haber başlıklarında "Başbakan'ın damadının Irak'taki inşaatı sürüyor" ve "Karargah'ı Tayyip'in damadı yapıyor gibi ifadeler kullanmak suretiyle Şirketimiz zan altında bırakılmaktadır. Yılların gayreti sonucu toplum nezdinde elde etmiş olduğumuz saygınlığa ve itibara gölge düşürülmeye çalışılmaktadır.

d.) Her ikisi de saygın birer kuruluş olan TPAO ve Shell'in birlikte doğalgaz üretmesi konusunda anlaştıklarına ilişkin herhangi bir bilgimiz bulunmamaktadır. Ayrıca Shell firmasının Kerkük ile Ceyhan arasına boru hattı yapımı konusunda Şirketimize sözlü veya yazılı hiçbir bildirimi ve teklifi olmamıştır.

e.) Yasadışı, gizli ve milli menfaatlere aykırı hiçbir faaliyeti olmayan Şirketimizle ilgili bu tür haberlerin ve isnatların, tarafsız ve dürüst gazetecilik ilkesi ile bağdaşmadığı aşikardır. Çalık Grubu kurulduğundan bugüne ve var olduğu müddetçe hiçbir kişi, kurum ve kuruluşun güdümünde kalmamış olup, prensipleri ve profesyonel yönetimi sayesinde Türkiye'nin büyüyen değeri olmaya devam etmektedir."