BIST 10.338
DOLAR 32,21
EURO 34,77
ALTIN 2.459,84
HABER /  GÜNCEL

Enerji için yeni kaynak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, enerjide yeni rotayı belirledi

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, enerji sektörünün yakın gelecekte çok önemli bir yer tutacağını belirterek, ''Enerji üretimi konusunda yeni hedef, güneştir. Güneşle ilgili projeler başlatmamız lazım. Belki de yakın gelecekte binaların üzerindeki kiremitler güneş pilleriyle yer değiştirecek'' dedi.

Bakan Güler, Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneğince (ASİAD) Ankara HiltonSA Otel'de düzenlenen, ''Türkiye, enerjide önemli bir geçiş koridoru olmayı sürdürüyor mu'' konulu konferansta, Hükümet olarak enerji sektörü için yaptıkları ve yapacakları projeler konusunda bilgi verdi.

Hazırladıkları projelerle Türkiye'yi sadece petrol ve doğalgaz ile değil, elektrikte de Avrupa ile birleştireceklerini ifade eden Güler, bununla ilgili elektrik altyapısını yeniden düzenlemeye başladıklarını söyledi.

Güler, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz ülkesi olmadığı halde dünya enerji denkleminde çok önemli bir noktaya geldiğini, bölgede Türkiye'siz bir enerji denkleminin kurulamayacağını kaydetti.

Türkiye'yi enerji bağımlılığından kurtarmak için yeni kaynaklara ağırlık veren bir politika oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Güler, ''Eskiden (su akar Türk bakar) deniyordu. Dereler boşa akıyordu. Şimdi oralara küçük tribünleri koyarak, elektrik elde etmek mümkün olacak. Bunun dışında Türkiye'nin çok büyük rüzgar potansiyelinin olduğunu gördük. Şimdi bunları elektrik üretiminde kullanacağız'' diye konuştu.