BIST 10.298
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.455,34
HABER /  POLİTİKA

Kral Abdullaha şeref madalyası

Suudi Arabistan ile Türkiye arasında çifte vergilendirmeyi önleyen anlaşma imzalandı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'yı ziyaret eden Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El-Suud onuruna Çankaya Köşkünde akşam yemeği verdi.

Yemekte konuşan Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Türkiye ile Suudi Arabistan'ın, birçok bölgesel ve uluslararası meseleye yönelik olarak ortak tutum içinde olmalarından övgüyle bahsetti.

Kral Abdullah, Ankara'ya düzenlediği bu ziyaretinin, iki "kardeş" ülke arasında işbirliği sürecine katkıda bulunmasını dilediğini ifade etti.

"Kardeş Türk halkının güvenine mazhar olduğunuzdan dolayı sizleri tebrik ederken, Zatı Alinizin Cumhurbaşkanlığı döneminizin kardeş Türk halkına güven, refah ve kalkınma getirmesini dilerim" diyen Kral Abdullah, iki ülke arasında giderek artan karşılıklı yatırımları ve ticaret hacmini büyük bir memnuniyetle izlediğini belirtti.

Kral Abdullah, "Şüphesiz ki, (Allah'ın izniyle) gelecek bize tüm siyasi, ekonomik, kültürel ve güvenlik alanlarda daha güçlü ilişkiler getirecektir" diye konuştu.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birçok bölgesel ve uluslararası meseleye karşı, bizim tutumlarımızla örtüşen olumlu tutumlarınızı övmeme lütfen müsaade ediniz. Özellikle de Arap-İsrail anlaşmazlığı karşısındaki tutumunuz ve son olarak 'Filistin problemi, Orta Doğu'nun bütün problemlerinin temel sebebidir ve bu problem çözülmedikçe acılar son bulmayacaktır' demecinizle son noktayı koydunuz."

Uluslararası meşruiyet zemininde adil ve kapsamlı bir barışın sağlanması için Arap ülkelerinin sunduğu barış girişimini tarihi bir fırsat olarak değerlendirdiklerini ifade eden Kral Abdullah, "Bu arzulanan asıl hedefe sizinle el ele ulaşmayı umuyoruz" dedi.

Kral Abdullah, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Suudi Arabistan'da ağırlamaktan mutlu olacağını da sözlerine ekledi.

Çankaya Köşkü'ndeki yemeğin menüsünde, yuvalama çorbası, zeytinyağlı dolma çeşitleri, içli köfte ve börek çeşitleri, et ve balık ızgara, Akdeniz salatası, karışık Türk tatlıları, Türk kahvesi ve çifte kavrulmuş lokum yer aldı.

Öte yandan, konuşmaların ardından Kral Abdullah, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Kral Abdülaziz Birinci Derece Madalyası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da Kral Abdülaziz Nişanı verdi. Cumhurbaşkanı Gül de Kral Abdullah'a Devlet Şeref Madalyası sundu.

Bu arada, yemeğe geçilmeden önce iki ülke hükümetleri arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması imzalandı.