BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  POLİTİKA

Denktaştan sınırötesine destek

KKTC eski Cumhurbaşkanı Denktaş, sınırötesinin uluslararası bir hak olduğunu söyledi

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonunun uluslararası bir hak olduğunu belirtti. Denktaş, "Sıcak takip sezonunu geçirmek için ellerinden geleni yaptılar. Bunu iyi bilsinler Türkiye boyun eğmez" dedi.

Emperyalist güçlerin işine gelmediği içim bu konuda Türkiye'nin önüne engeller çıkarıldığını savunan Denktaş, "'Sıcak takip Türkiye'nin hakkıdır. Uluslararası bir haktır. Sıcak takip sezonunu geçirmek için elden geleni yapmışlardır zaman kazanmak suretiyle. Şimdi hükümetin elinde tezkere vardır. Konunun halli, hem sosyal, hem siyasal, hem de askeri açıdan ele alınmıştır. Biz bütün teferruatı bilmediğimiz için bu konuda söz söylemek gerekmez. Ancak terörle Türkiye'yi parçalatmak isteyenlere bir sözümüz vardır. Oda budur; siz 1921'de silahınızla, tüfeğinizle topunuzla geldiniz. Bunu başaramadınız. Şimdi, AB baskısı ve içte terör çıkartmakla, ılımlı İslam diyerek, Atatürk ilkeleri bizim yasalarımıza uymaz diyerek Türkiye'yi başka yollara çekme siyaseti başarılı olamayacaktır. Türk milleti ayaktadır, uyanmıştır. Atatürk ilkelerine bağlıdır. Buna bağlı bir gençlik vardır. Onun için fazla uğraşmasınlar. Bunu iyi bilsinler Türkiye boyun eğmez.'' diye konuştu.

TALAT RUMLAR TARAFINDAN KANDIRILMIŞ BİRİSİDİR

Kendisinin emekli olmasından sonra Türkiye ile Kıbrıs arasındaki ilişkilerde bir gerileme olduğu yönündeki soruyu cevaplayan Denktaş, aslında böyle bir şeyin olmadığını ancak yanlış bir algılama olduğunu beyan etti.

Kendisinin emekli olmasına rağmen, Kıbrıs meselesinin bir türlü emekli olamadığını kaydeden Denktaş, şunları söyledi: "Ben Annan planını kabul etmediğin için görevden ayrıldım. Yeni gelen arkadaşımız Rumlar tarafından kandırılmış, aldatılmış birisi olarak; şimdi Rumları iyi tanımış öğrenmiş bir kişidir. Ve bütün temennimiz yeminine sadık olarak KKTC'den taviz vermemesidir. Sağlam duruyorlar. Bizde yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah iyi olur."