BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hostesler türban taktı

Onur Air, türbanlı hosteslerin de aralarında bulunduğu 540 personelini Hacc'a uğurladı

Abone ol

Onur Havayolları (Onur Air) hac döneminde Suudi Arabistan Hava Yolları'na kiraladığı 11 uçakta görev yapacak, aralarında kepli-türbanlı hosteslerin de olduğu 540 personelini kutsal topraklara uğurladı.

Yaklaşık 10 bin saat uçuş planlayan şirket; Mısır, Pakistan, Suriye, Türkiye, Sudan ve İran'dan hacı adayları taşıyacak.

Hacc'da görevli; 110 pilot, 330 kabin memuru, 80 teknisyen ile 20 yer işletme sorumlusu, dispeç ve ekip planlama görevlisi Atatürk Havalimanı'ndan yöneticiler ile aileleri tarafından çiçeklerle yolcu edildi. Onur Air Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ercan Peksatıcı, filodaki 27 uçaktan 11 tanesini 75 gün için Suudi Arabistan Havayolları'na kiraladıklarını belirtti.

Peksatıcı, '' Hac organizasyonları kapsamında, 11 Kasım'da gerçekleştirilecek ilk uçuşun ardından, 27 Ocak'a kadar aralıksız olarak sefer düzenlenecek. Geçen yıl yüzde 96.5 dakiklikle operasyonu tamamladık. Her yıl arkadaşlarımız biraz daha iyi hazırlanıyor. Bu artık bizim için bir yaşam biçimi oldu. Uçaklarımız Suudi uçakları gibi boyanacak. Bu yol 9 kez hac operasyonu düzenliyoruz'' dedi.

Bu arada kutsal topraklarda görev yapacak personele, bu ülkenin yaşam şartlarına uygun davranmaları konusunda detaylı eğitim verildiği fade edildi.