BIST 10.332
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.457,87
HABER /  SPOR

Yattara kendini affettirdi

Yattara son dakikada takımına hayat verirken geçen sezonki hatasını telafi etmiş oldu.

Abone ol

Trabzonspor'un Gineli yıldızı İbrahim Yattara, UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçında Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apoel ile oynanan karşılaşmada attığı golle takımına hayat verirken geçtiğimiz sezon oynanan Anorthosis Famagusta maçında gördüğü kırmızı kartı da unutturarak kendini affettirdi.


Geçen sezon oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Anorthosis Famagusta maçının 45 dakikasında kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bırakan İbrahim Yattara, gördüğü kart sonrası büyük tepkilere maruz kalmıştı. Deplasmanda 3-1 kaybedilen maç sonrası Trabzon'da Bordo-mavili takımın rakibini 1-0'lık skor ile yenmesi bile tur atlamaya yetmemişti. 3-1'lik maç sonrası dönemin Kulüp Başkanı Atay Aktuğ'un büyük tepkisini alan ve satış listesine konulması bile düşünülen Yattara, adeta hain ilan edilmişti. Yönetim kurulunun ceza kestiği Yattara için Aktuğ, "Yattara Kıbrıs maçının hesabını verecek" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında yine aynı ülkenin takımı olan Anorthosis Famagusta maçında gördüğü kırmızı kart ile büyük tepki toplayan Yattara, Apoel karşısında oynadığı futbolla ve attığı golle takıma hayat verirken kendini de affettirdi. Karşılaşmanın hemen başında 3 dakikada yediği şok golle maçın 89. dakikasına kadar mücadeleyi 1-0 mağlup getiren Trabzonspor İbrahim Yattara'nın son dakikada attığı şık golle hayat bulurken Gineli oyuncuda taraftarlarına vermiş olduğu sözü tutmanın gururunu yaşıyor. 24 Ağustos'ta oynanacak olan 2 maç için avantajlı bir skor ile Trabzon'a dönen bordo-mavili takım adeta geçtiğimiz sezonunda son anda attığı golle acısını çıkardı. İbrahim Yattara kullandığı firikiki gole çevirirken Rum temsilcisi Apoel ise son dakikada yediği golle yıkıldı.
Trabzonspor'un Gineli yıldız oyuncusu İbrahim Yattara, maçın 89. dakikasında attığı golün kendisi için bir anlamı olduğunu belirterek, "Geçen sezon hem benim için hem de taraftarlarımızı için beklenmedik bir netice almıştık. Hepimiz üzülmüştük.


Apoel karşısında attığım golün maçın skoruna etki etmesi dışında benim için geçen seneki Anorthosis maçıyla ilgili de bir anlamı var. Kullandığım serbest atışta top filelere gidince büyük bir mutluluk yaşadım. Hem skora denge geldi hem de geçen sene kırmızı kart görerek arkadaşlarımı yalnız bıraktığım Anorthosis maçının üzüntüsünü telafi etmiş oldum. Zaten maçın başından itibaren kendimi çok iyi konsantre etmiştim" dedi.


Trabzonspor'un Gineli yıldız oyuncusu İbrahim Yattara Güney Kıbrıs Rum Kesimi Takımı olan Apoel karşısında ise Avrupa Kupalarında 3 golünü attı. Yıldız oyuncu Avrupa arenasında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ve Letonya temsilcisi Skonto Riga takımlarına karşı 1'er golü bulunuyordu. Yattana Apoel karşısında attığı şık firikik golü ile Avrupa Kupalarında gol sayısını 3'e çıkarmış oldu.