BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  GÜNCEL

Atabeylere iki ihraç

Atabeyler Çetesi’nden 1 yüzbaşı ve astsubay ordudan ihraç edildi

Abone ol

Atabeyler Çetesi"nden 1 yüzbaşı ve astsubay ordudan ihraç edildi

Atabeyler Çetesi'ne yönelik yapılan operasyon sonrası tutuklanan ve haklarında iddianame hazırlanan Yüzbaşı Murat Eren ile Astsubay Erkut Taş'ın, disiplinsizlikleri sebebiyle YAŞ kararıyla ihraç edildiği ortaya çıktı.

1-3 Ağustos tarihlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askerî Şûra, 17 personelin disiplinsizlikleri nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden uzaklaştırılmasına karar vermişti. YAŞ'ın ihracına karar verdiği 17 personelin arasında mahkemece tutuklanan Yüzbaşı Murat Eren ile Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Erkut Taş'ın da bulunduğu öğrenildi.

Atabeyler'e yönelik operasyon sonrası yürütülen soruşturmada savcılık, aralarında 2 yüzbaşı, 2 astsubay ile 2 emniyet müdürünün de bulunduğu 10 sanık hakkında 27 yıla kadar hapis cezası istemişti. Savcılık iddianamede, Yüzbaşı Murat Eren ve Astsubay Erkut Taş'ın diğer sanıklarla planladıkları eylemlerle hükümete karşı darbe hazırlığında oldukları öne sürmüştü. Atabeyler grubunun, BİM'e zincirleme bombalama eylemlerinin yanı sıra, bazı gazeteci ve siyaset adamlarına karşı eylem planladıkları, ancak bunun düşünce planında kaldığı, eylem hazırlığına girişmedikleri kaydedildi. Atabeyler'e karıştığı öne sürülen 10 sanık, 15 Eylül'de Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Atabeyler'le ilgili Genelkurmay Askerî Savcılığı tarafından, askerî mühimmatı zimmetine geçirmekten başlatılan soruşturmaysa halen sürüyor.