BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Bushu terör korkusu sardı

ABD Başkanı Bush, yaşanan terör saldırısından sonra ilk kez konuştu..

Abone ol

ABD Başkanı George W. Bush, İngiltere'de ortaya çıkarılan uçaklara sabotaj planının, 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından beş yıl geçmesine karşın ABD'nin hala dinci fanatiklerle savaş halinde olduğunu ortaya çıkardığını söyledi.

Bir ziyaret için Wisconsin eyaletinin Green Bay kentine gelen Bush, havaalanında yaptığı açıklamada hükümetinin, Amerikan halkını korumak için elinden gelen bütün önlemleri alacağı sözünü verdi. Bush, İngiltere'deki tutuklamaların, özgürlüğü seven insanları ve Amerikan ulusunu yok etmek için her yolu kullanacak olan ''İslamcı faşistlerle'' ABD'nin savaş halinde bulunduğunu açıkça gösterdiğini söyledi.

ABD Başkanı, ''Bu ülke, şimdi 11 Eylül öncesinde olduğundan daha emniyetli. Amerikan halkını korumak için birçok önlem aldık, ancak hala tamamen emniyette değiliz. ABD'nin bir tehditle karşılaşmadığını düşünmek yanlış'' dedi. Bush, ''Amerikan halkı, tehlikeli bir dünyada yaşadığımızı, ancak hükümetimizin insanlarımızı korumak için yapabileceği her şeyi yapacağını bilmeli'' diye konuştu. Başkan Bush, İngiltere'deki olayın ardından alınan güvenlik önlemlerinden dolayı yolcuların sıkıntı çekeceğini, ancak buna katlanılması gerektiğini belirterek, seyahat edenlerden sabırlı ve uyanık olmalarını istedi.

Bush, olayın ortaya çıkarılmasından dolayı da İngiltere hükümetine ve yetkililerine ve Amerikan halkını korumak için çalışan ABD yetkililerine teşekkür etti. ABD Başkanı, olayla ilgili olarak İngiltere ile ABD arasındaki işbirliğinin mükemmel olduğunu söyledi.