BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  POLİTİKA

Paşadan irtica uyarısı

2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, PKK ve irtica tehdi uyarısında bulundu.

Abone ol

Org. Sarıışık, "PKK'nın yanı sıra Atatürk devrimleri ile elde edilen kazanımları geriye döndürmek, Türkiye'yi ortaçağın totaliter karanlığına götürmek isteyen din temeline dayalı bir yapı var" dedi

2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Türkiye'nin, bazı Batılı devletlerce desteklenen PKK terör örgütünün yanı sıra, ülkeyi ortaçağ karanlığına mahkûm etmek isteyen din temelli yapının da tehdidi altında olduğunu söyledi.

Korgeneral Ayhan Taş, 6. Kolordu Komutanlığı görevini, Tümgeneral Muzaffer Şen'e devretti. Adana Orduevi'nde düzenlenen törende konuşan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Sarıışık, dünyanın küreselleşmenin yarattığı değişimle karşı karşıya olduğunu, bunun sonucunda devletlerin etki ve ilgi alanlarının birbirleriyle çakışabildiğini söyledi.

Yapıda bozulma
Türkiye'de, küreselleşmenin etkileri sonucu ekonomik, siyasi ve toplumsal yapıda bozulmalar yaşandığını, bunun da milli menfaatler, birlik ve bütünlüğü açıkça tehdit ettiğini ifade eden Sarıışık, şöyle konuştu:
"Bu sorunu ancak, akıl ve bilimin yol göstericiliğinde, Atatürk ilke ve devrimlerine sıkıca bağlı hareket ettiğimizde aşabiliriz. Ulu Önder Atatürk, bu tehlikeli durumun oluşabileceğini daha geçen yüzyılın başlarında fark etmiş ve Türkiye'nin gücünü koruyabilmesi için bölge ülkeleriyle işbirliği ve ittifaklar içine girmesini sağlamıştır."
Bugün güvenlik bağlamında ortaya çıkan en büyük sorunun bölücü terör olduğunu söyleyen Sarıışık, şunları kaydetti:
"Terör örgütü, dünyada ortaya çıkan yeni yapılanmadan faydalanarak, mücadele şeklini ve imkân kabiliyetini değiştirmiştir. Aynı tarafta olduğumuza inandığımız bazı Batılı ülkelerin tavırları da terör örgütüne cesaret vermektedir. Bu arada örgüte, yurtiçinde de sözde demokrasi adı altında bazı çevrelerce destek verildiği görülmektedir."

Ortaçağ karanlığı
Sarıışık, Atatürk ilke ve devrimleri ile elde edilen kazanımları geriye döndürmek, Türkiye'yi ortaçağın totaliter karanlığına götürmek isteyen din temeline dayalı bir yapının bulunduğunu vurguladı. Sarıışık, "Bütün bunlar küreselleşmenin ortaya çıkardığı kargaşa ortamının sonucudur. Karamsarlığa kapılmamalı. Türkiye sahip olduğu güç ile bu ortamda milli birlik ve beraberliğini her zaman koruyacak ve tehditleri ortadan kaldırabilecek yeteneğe sahiptir" diye konuştu.