BIST 10.605
DOLAR 32,25
EURO 35,03
ALTIN 2.483,95
HABER /  MAGAZİN

Betina Hakkonun özel zaafı

Hakko Ailesi'yle ilgili gelişmeler, gün geçtikçe ilginç bir seyir izliyor.

Abone ol

Geçtiğimiz hafta Göcek'te sevgilisi Ronit Gülcan'la yakalanan Cem Hakko'nun avukatı Kezban Hatemi, Üsküdar Aile Mahkemesi'nde açtıkları boşanma dosyasına Bettina Hakko'yla ilgili ciddi deliller sunduklarını söyledi.

Sevgilisi Ronit Gülcan ile Göcek'te görüntülenen Cem Hakko, üç çocuğunun annesi Bettina Hakko'ya karşı açtığı boşanma davasının dilekçesinde ilginç ididalar ortaya attı. Cem Hakko, avukatı Kezban Hatemi aracılığı ile Üsküdar Aile Mahkemesi'ne verdiği dilekçede, toplum içinde saygın bir yeri olan ailesine uyum sağlayacağı ümidiyle evlendiği Bettina Hakko'nun özel zaaf ve ilişkilerini öğrenince boşanmaya karar verdiğini anlattı.

DİLEKÇEDEKİ AYRINTI NE ANLAMA GELİYOR

Elinde Bettina Hakko'nun haysiyetsiz, hukuk ve ahlak dışı ilişkilerini kanıtlayan delil olduğunu söyleyen Hakko, boşanmaya gidildiği takdirde ise bunları açıklamayacağını söyledi. Cem Hakko'nun dilekçesinde vurguladığı bu bölüm, eşi Bettina Hakko'nun istenen şartlarda 'anlaşmalı boşanmaya' yanaşmadığı takdirde 'uygunsuz olay ve fotoğrafları' mahkemeye delil olarak sunacağı şeklinde algılandı.

DELİLLER OLMADAN DAVA AÇMAM

Konu hakkında Hürriyet'e konuşan Cem Hakko'nun avukatı Kezban Hatemi, "Tarafların uzlaşma ihtimali hiç yok. Karşı tarafla görüşmelerimiz sürüyor ancak bu yeniden birleşme adına değil. İki taraf da kesin boşanmaya kararlı olduğu için duruşma olmadan her an anlaşmalı olarak boşanabilirler" dedi. Dava dosyasına Bettina Hakko'yla ilgili bazı fotoğraflar sundukları yönündeki iddiayı da yanıtlayan Hatemi, "Güçlü deliller olmadan asla dava açmam" dedi.

HAYSİYETSİZ HAYAT SÜRME İDDİASI

Cem Hakko'nun avukatı aracılığıyla sunduğu dilekçede, eşi Bettina Hakko'nun 'Haysiyetsiz hayat sürdüğü' de iddia edildi: "Bu evliliğin devamının yalnızca kendisi için değil yaşlı babası ve bütün aile fertlerinin sıhhat, şöhret ve itibarı açısından büyük zarar ve felaketlere yol açacağını anlamıştır. Özellikle 'haysiyetsiz hayat sürme' olguları, vahameti açısından müvekkilimi son derecede tedirgin etmektedir ve bu olguların dava dilekçesinde belirtilerek magazin basını tarafından istismar edilmesini ve çocuklarının ruh sağlıkları ve iç huzurlarına gölge düşürmesini asla arzu etmemektedir..."

BOŞANMAYI HAKSIZ KAZANÇ FIRSATI DEĞERLENDİRİYOR

Hatemi, dün de basın merkezlerine geçtiği faksta şu ayrıntıların altını çizdi: "Müvekkilim Cem Hakko, bir kamu yetkilisi veya ünlü bir futbolcu, yahut sanatkar değildir. Sadece saygın bir firma yöneticisi ve tanınmış bir işadamıdır. Toplumda tanınmış bir adı olduğu için, eşine karşı boşanma davası açma olgusunun haber değeri olması, bu haber değeri, hiçbir vatandaş için yasal olmadığı gibi, müvekkilim Cem Hakko'nun da özel hayatına girilmesi hakkını vermez ve özellikle maksatlı yayınlarla dava sonucunu etkileme amacını asla meşru kılmaz. Ayrıca, gazetelerde çıkan haberler, maalesef boşanmasını bir haksız kazanç fırsatı olarak değerlendirmek isteyen tarafın verdiği tek taraflı ve gerçeğe uymayan iddiaları yansıtmaktadır. Müvekkilim; çocuklarının ve ailesinin toplum içinde saygınlığını korumak için ketum davranırken bu gibi yayınlar yolu ile yakışıksız isnadlara maruz kalması çok esef vericidir..."

CEM HAKKO: BEN ARTİST DEĞİLİM

Cem Hakko yaşananlarla ilgili şunları söyledi: "Ben bir işadamıyım. Binlerce sorumluluğum var. Özel hayatıyla gündeme gelecek biri değilim. Bu tür haberlerle gündeme gelmek istemiyorum. İşlerimle meşgulüm. Artist veya sanatçı değilim ki gazetelere haber olayım..."

ŞANTAJ VE İFTİRA SUÇU İŞLENDİ

Bettina Hakko'nun avukatlığını yapan Coşkun Hukuk Bürosu adına konuşan avukat Mustafa Tokdemir ise, dava dilekçesinde boşanmadığı takdirde hukuk ve ahlak dışı ilişkisini açıklayacağı söyleyen Cem Hakko hakkında ayrıca şantaj ve iftira suçundan savcılığı suç duyurusunda bulunacaklarını da belirtti. Tokdemir, mahkemeden tebligat gelmesinin ardından Cem Hakko'ya karşı boşanma davası açacaklarını söyledi. Bettina Hakko'nun uğruna dinini değiştirdiği, ülkesini bıraktığı, üç çocuk verdiği Cem Hakko tarafından aldatıldığını hatırlatan Mustafa Tokdemir, açtıkları karşı davayla tazminat ve nafaka miktarını bu unsurlara göre belirleyeceklerini söyledi. Tokdemir, Bettina Hakko'nun boşanma sonunda Medeni Kanuna göre malların yarısı ve şirketteki yasal haklarını alacağını söyledi. Şu anda daha mal tespitinin yapılmadığını söyleyen Tokdemir ayrıca, Cem Hakko'nun gerçek dışı iddialar ortaya atarak, 23 yılı birlikte geçirdiği eşi Bettina Hakko'ya tazminat ödememek ya da daha az tazminat ödemeyi amaçladığını dile getirdi.

CAN'IN VELAYETİNİ İSTİYOR

Bettina Hakko'nun 12 yaşındaki oğlu Can'ın velayetini isteyeceğini söyleyen Mustafa Tokdemir, "Cem Hakko dava dilekçesinde elinde Bettina Hakko'nun haysiyetsiz, hukuk ve ahlak dışı ilişkilerini belgeleyen deliller olduğunu iddia ediyor. Müvekkilimiz boşanmaya yanaştığı takdirde bunları açıklamayacağını söyleyerek tehdit ediyor. Cem Hakko hakkında şantaj ve iftira suçundan savcılığa suçduyurusunda bulunacağız" dedi.

BOŞANMA PAZARLIĞI

Cem Hakko ile Bettina Hakko arasındaki boşanma pazarlığı da yaşanıyor. Bettina Hakko, ilk önce eşinin Vakko"daki hisselerinin yarısını ve işin başında olduğu Vakko Wedding adlı organizasyon şirketinin de tamamını istedi. Ancak Cem Hakko, bu teklife sıcak bakmıyorı. Cem Hakko eşine boşanma nafakası olarak Vakko Wedding"in yarı hissesini nakit olarak ödemeyi önerdi. Son gelinen noktada ise, Bettina Hakko'nun boşanma sonunda Medeni Kanuna göre malların yarısı ve şirketteki yasal haklarını alacağını söyledi.

SERDAR CÜMBÜŞ ARKADAŞIM

Bettina Hakkı, Serdar Cümbüş'le hakkında çıkan aşk dedikoduları için, "Serdar Bey, bizim ortak arkadaşımız. Aramızda böyle bir ilişkinin yaşanması mümkün değil" dedi.