BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.503,03
HABER /  SPOR

Arda bedavaya oynuyor

Galatasaray'da herkes Mlada Boleslav maçının kahramanı Arda Turan'ı konuşuyor...

Abone ol

Ali Sami Yen'de oynanan karşılaşmada attığı 2 enfes gol, Sabri'ye yaptığı güzel asist ve oynadığı muhteşem futbolla geceye damga vuran 19 yaşındaki yıldız, takım içindeki diğer arkadaşları milyon dolarlar alırken, sezon başında attığı 5 yıllık imza karşılığında 1 yıl için sadece 150 bin YTL kazanıyor.

Geçen sezonun devre arasında Vestel Manisaspor'a kiralanan ve bu sezon öncesinde Ege temsilcisinin kendisine önerdiği senelik 500 bin YTL'lik teklifi geri çevirerek, Galatasaray'da kendisini ispat etmek için fedakarlık yaparak yuvaya dönen Arda, 12 yaşından beri Galatasaray sevgisiyle yanıp, tutuşuyor.

Pazarlık bile yapmadı

Her fırsatta iyi bir Galatasaraylı olduğunu söyleyen başarılı futbolcu, sezon başında kendisiyle sözleşme uzatmak için görüşen yöneticilerin ifadesiyle, transfer görüşmelerinde pazarlık yapmamış, hatta ne kadar para alacağını bile sormadan sözleşme imzalamıştı. Yöneticilerin kendisine sorduğu "Galatasaray'la beş yıllık sözleşme imzalarmısın?" sorusuna, "Hayır" yanıtını verince herkesi şoke eden, ardından "Beş değil, on yıllık imza atarım" diyerek yöneticileri şaşırtan Arda, davranışıyla idarecilerin takdirini çok önceden kazanıyordu.

Futbola 9 yaşında başladığı Bayrampaşa Altıntepsispor'da üç yıl oynadıktan sonra sarı - kırmızılı takımın alt yapısına transfer olan Arda, 12 ve 14 yaş grubunda forma giydi. Ardından da 4 yıl PAF Takımı formasını terletti. Genç oyuncu, milli takımlarda da, toplam 78 kez görev yaptı.
Arda, Boleslav maçındaki performansıyla, geçen sezon kendisini yetersiz bularak Vestel'e kiralık yollayan Gerets'e tartışıldığı bir ortamda rahat nefes aldıran isim oldu. Bu arada UEFA'nın resmi internet sitesi, Arda'nın attığı 2 şık golle Galatasaray'ın başarısında büyük pay sahibi olduğunu yazdı.