BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,29
HABER /  GÜNCEL

Yaşlılar artık evlerinde daha güvenli!

Maltepe Belediyesi'nin başlattığı “Altın İlçe Kart" projesi 65 yaş üstü ve engelliler vatandaşları kapsıyor...

Abone ol

Maltepe Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Zengin, "Altın İlçe Kart" projesiyle iki yıl öncesinden başlattıkları engelli ve 65 yaş üstü 23 bin 500 kişiye evlerindeki sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Altın İlçe Kart" adı altında sürdürdükleri hizmetlerini anlatan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, 65 yaş üstü ve engellilerimizin evde bize ihtiyaçları olduğu zaman yanlarında olalım. Onların çocukları olalım düşüncesiyle iki yıl öncesinde hayata geçirdikleri "Altın İlçe Kart" ile evde Bakım hizmeti Maltepe İlçesinde yaşayan 65 yaş üstü ve engelli vatandaşları kapsadığını belirtti.

Prof.Dr. Zengin, söz konusu kişilerin Enjeksiyon, kan şekeri ölçümü, tansiyon ölçümü, idrar sonda takımı, Ngs sonda takımı, doktor muayenesi, tüm kişisel bakımlar, banyo,yatak yarası pansumanı, tüm pansuman tedavileri ile kan alımı hizmetleri Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünce evlerinde yapıldığını, bunların dışında da müracaat eden ve durumu uygun bulunan altmış beş yaş altı hastalara ile engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerinde hız kesmeden devam ettiğini vurguladı.

İLK MALTEPE BELEDİYESİ BAŞLATTI

Belediye Başkanlığı görevine geldiği ilk günden beri hazırladıkları projelerini tek, tek hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Zengin, " Türkiye'de hiçbir belediyenin yapmadığını Maltepe Belediyesi olarak biz başlattık. Ben cerrah bir profesörüm, sonra belediye başkanı..! insanlara yol yapılabilir, kaldırım yapılabilir bunlar çok önemli değil, bunların dışında neler yapabiliriz insanlarımızın yüreklerini nasıl tamir ederiz.. Ben de yürek cerrahı olduğum için,önce sağlık dedim. Arkadaşlarımızla canla başla bu işe ellerini yüreklerini verdiler. Sizin çocuğunuz sizden uzakta olabilir olanakları el vermeyebilir işi olabilir gelemeyebilir ama biz dedik bir telefon kadar yakınız. Biz çocuğunuz gelin bize telefon açın hemen gelelim. Bunu da başardık. “Bizim için esas olan insandır. Yatalak, yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımızın bir tuş kadar yakınındayız Mahallelerimizden tespit ettiğimiz engelli ve 65 yaş üstü 23 bin 500 kişiye evlerinde 24 saat sağlık hizmeti veriyoruz. Bu hizmetimiz devam edecek.""Yaşlılarımıza devletle beraber sahip çıkalım"

Sağlık hizmetini iki yıldan beri sürdürdüklerini hatırlatan Prof. Dr. Mustafa Zengin, Mahallelerde yalnız yaşadıkları belirlenen 2 bin 500 civarındaki engelli ve 65 yaş üstü kişilere de daha özenli hizmet sunmak için, telefonlarına ve kollarına bağladıkları bir tuşa bastıklarında, belediye sağlık görevlilerinden 24 saat acil yardım müdahale hizmeti aldıklarını hatırlatın Başkanı Zengin,:

Bizim, uzman arkadaşlarımızın hepsi yürekten bu işe sarılmışlardır. Kötü bir düşüncemiz yok. Yaşlılarımıza sahip çıkalım, devletle beraber sahip çıkalım sizin güvenlik kurumuna bağlı bir şeyiniz olabilir yani Yeşil Kartı olabilir, Bağ-kur olabilir, Emekli Sandığı, SSK'sı olabilir biz bunlarla ilgilenmiyoruz. Diyoruz ki Ahmet, Mehmet amcam, Ayşe ninem bana telefon açtığında bana sahip çıkın diyorsa biz gideceğiz. Kimin hangi güvenlik kurumuna bağlı olursa olsun. Bizim amacımız tamamen insanlarımıza hizmet götürebilmek. İnsanlarımızın da bizden istediği bir şey varsa onu yapabilmek".

AMAÇ YAŞLILARA SAHİP ÇIKMAK

Gerçekleştirdiği sağlık hizmetinin siyasi malzeme olmasını istemediğini ifade eden Başkan Zengin, “Bu hizmeti ben yapıyorum diye söylemiyorum ama herkesin yapması gerekir. Evet sizlere mutlaka çocuklarınız sahip çıkıyordur, bundan hiç kuşkumuz yok ama olası acil bir durumda bizde diyoruz ki bizi kendi çocuğunuz kabul ederseniz biz buradayız. Benim yüreğimde siyasetin yeri yok, ben yıllardan beri doktor olarak hizmet veren bir insanken beni Maltepe Belediye Başkanı yaptılar iyimi yaptılar kötümü yaptılar onu bilmiyorum. Ben siyasetçi de değilim, yani sadece insanları dolaşan, merhaba diyen iş yapmayan belediye başkanı olarak değil, iş üreten, proje üreten bir siyasetçi bir hizmetçi olmak istiyorum. Ben de buyum, o yüzden değişik gelebilir insanlarımıza. Maltepe'yi insan sağlığıyla, çevresiyle İstanbul'un incisi yapmaya kararlıyım.”

Başkan Zengin "ben cerrah bir profesörüm, sonra belediye başkanı..! insanlara yol yapılabilir, kaldırım yapılabilir bunlar çok önemli değil, bunların dışında neler yapabiliriz insanlarımızın yüreklerini nasıl tamir ederiz.. Ben de yürek cerrahı olduğum için,önce sağlık, sonra hizmet dedim .."