BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

TCDD'de 7 yıl şartı!

TCDD, işçi statüsündeki personel ihtiyacını giderilmek için, planlama yaptıktan sonra ilana çıkmakta ve komisyon oluşturarak süreci tamamlamaktadır.

Abone ol

Yayımlanan ilanda bir husus oldukça dikkat çekici... İşe başlayan adaylardan 7 yıl içerisinde işten ayrılanlara tazminat cezası uygulanacak.

TCDD'DE 7 YIL ŞARTI

Devlet Demiryolları, atanan işçi personelin bir süre sonra işi bırakarak başka bir kamu görevine geçmesi nedeniyle, tedbir aldı. Hali hazırdaki uygulamada işçi olarak atananlar, KPSS ile bir memur veya sözleşmeli pozisyona atanmaya hak kazandığında, işçilik görevini bırakıp yeni görevine geçebilmektedir. Bu durum, hizmet ihtiyacını karşılamak için çıkılan ilan masraflarını, yapılan hazırlıkları, oluşturulan komisyonları, yerleşen adaylara verilen eğitimleri heba etmektedir. TCDD bu sorunu aşabilmek amacıyla, işe başlayan adaylarla, 7 yıl boyunca işi bırakamayacağı yönünde, sözleşme imzalayacağını belirtmiştir.

İlan metninde yer alan duyuru şu şekildedir:

9-Ataması yapılıp, işe başlayan adaylar, 7 yıl içerisinde 4857 sayılı İş Kanununun 25 inci maddesinin II inci fıkrasına göre veya kendi isteğiyle ayrıldıklarında, eğitim, kurs ve staj programları süresince aldıkları ücretlerin ve meslekleri hakkında işveren tarafından verilen eğitim, kurs ve staj programlarına ait sürelerin günün, geçerli şartlara göre hesap edilecek maliyetinin ½ si tutarında Kuruluşumuza tazminat ödeyecektir.

MEMURHABER.COM