BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,08
HABER /  GÜNCEL

Bingöl saldırısında flaş gelişme

10 askerimizin şehit düştüğü Bingöl saldırısında teröristlere gözcülük yapan 2 kişi gözaltına alındı

Abone ol

Bingöl'de PKK’lı teröristlerin dün askeri konvoya düzenlendiği, 10 askerin şehit olduğu, 70 askerin de yaralandığı saldırıyla ilgili, teröristlere gözcülük yaptıkları iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Bingöl Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın saldırıyla ilgili başlattığı adli ve idari soruşturma sürdürülürken, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da bugün kente gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Bingöl’de görev ve izinden dönen silahsız ve sivil askerleri taşıyan konvoya yönelik dün PKK’lı teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzelenlediği, 10 askerin şehit olduğu, 70 askerin de yaralandığı saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar genişleterek sürdürülüyor. Kırsal alanlara helikopterlerle bırakılan jandarma ve polis özel harekat timleri, kaçan PKK’lıların izlerini sürüyor.

2 KİŞİ GÖZALTINDA

10 askerin şehit olduğu saldırının ardından Bingöl Valiliği ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı adli ve idari soruşturma da sürdürülüyor. Soruşturma kapsamında güvenlik güçleri, saldırıyı gerçekleştiren PKK’lılara gözcülük yaptıkları gerekçesiyle 2 kişiyi gözaltına aldı. 2 kişinin sorgusu, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı’nda sürdürülüyor.