BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,85
ALTIN 2.430,55
HABER /  POLİTİKA

Vekillere seks uyarısı

Meclis Başkanlığı ilginç bir çalışmaya imza attı. Milletvekillerine bakın nasıl uyarılarda bulunuluyor...

Abone ol

TBMM Başkanlığı'nın Gazi Üniversitesi'yle işbirliği yaparak, milletvekillerine sağlıklı yaşam öğütleri vermek üzere hazırlattığı, "Sağlıklı Yaşam" kitapçığı, dün TBMM'de düzenlenen bir törenle milletvekillerine dağıtıldı. Kitapçıkta, milletvekillerine özellikle kalp damar rahatsızlıklarına karşı beslenme ve hareket önerileri yapılırken, yaşlanmayla birlikte başlayan sorunlara ilişkin bölümde, cinselliğe yer verildi. Milletvekillerinin kuliste, "Dikkat edin gazeteciler en çok bu bölümü soruyor" diyerek şakalaşmasına neden olan, Yaşlanma ve Cinsellik başlığı altındaki bölümde, yaşlı insanlarda cinsel yaşamın bitmiş olması gerektiği düşüncesinin son derece yanlış olduğunu belirtilerek, şöyle denildi:

Cinsel kapasiteyi zorlamayın
"Çoğu kez yaşlıların mahremiyeti olmayacağı sanılmakta, yaşam düzenlemeleri ona göre yapılmaktadır. Bu yanlış düşünce özellikle aktif ve sağlıklı bir cinselliği süren yaşlılarda bunu yok sayma, utanma gibi sonuçlara yol açmaktadır. Bu dönemdeki cinsellikle ilgili diğer sorun da tam tersi tutum ve düşüncelerden kaynaklanmaktadır. Yaşla birlikte kaybolmayan ama doğal olarak azalan ya da yavaşlayan cinsel kapasiteyi zorlamak da kimi zaman sorunlara neden olmaktadır. Önemli olan yaşlılık döneminin kendine özgü bir cinselliği taşıyabileceğini bilmek ve kabullenmektir. Cinsel doyum, ilişki sıklığından, cinselliğin sevgi ve şefkat, dokunma, birlikte yatma gibi boyutlarının ön plana geçmesine izin vermekle mümkün olabilecektir. Bu dönemde cinsellikle ilgili kaygıları ya da oluşan sorunları bir psikiyatrla paylaşmaktan çekinmemek çok da yararlı olabilmektedir."

Domuz yağına dikkat
Kitapçıkta depresyon, panik bozukluğu, yaşlılıkta ruh sağlığı, stres ve stresle başa çıkma yolları, egzersiz örnekleri, kalori hesapları, alkollü ve alkolsüz içeceklerdeki kalori miktarları ile domuz yağının da yasaklar arasında sıralandığı yağ çeşitlerine yer verildi. TBMM Başkanı Bülent Arınç da kitapçığın önsözünde, bazı milletvekillerinin görev başında yaşamlarını yitirdiğini anımsatarak, yoğun çalışma temposu ve stres altındaki milletvekillerinin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda çalışması için çaba harcadıklarını vurguladı.