BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.445,27
HABER /  GÜNCEL

Dilenciler 3 yıldızlı otelde

Denizli'de dilencilere yönelik başlatılan denetimlerde akıllara durgunluk veren itiraflar ortaya çıktı.

Abone ol

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son zamanlarda kentte dilencilerin sayısının artması üzerine denetimlerini arttırdı. Şehrin çeşitli yerlerinde yapılan denetimlerde, sakat ve hasta rolü yapan dilenciler toplanarak belediyeye götürüldü.

Burada bayan zabıtalar tarafından aranan kadın dilencilerin üzerinden cep telefonları ve para çıkarken, sakat numarası yapan bir dilenci, zabıta ekipleri görünce kaçmaya başladı. Dilenci fazla uzaklaşamadan zabıta ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Takma bacaklarını göstererek dilenen bir dilencinin nerede kaldığını öğrenmek için günlerce çalışma yapan ekipler, genci konakladığı 3 yıldızlı otelden çıkışında görüntülemeyi başararak gözaltına aldı. Zabıta Müdürlüğü'ne getirilen gencin sakat olmadığı ortaya çıktı. Zabıta ekipleri tarafından yakalanan dilencilerin itirafları ise herkesi şaşırttı. Ayda 100-150 YTL kazandığını belirten dilenci, "Ramazan ayında bu rakam 300 YTL'ye kadar çıkıyor" dedi. Zabıta ekiplerini en fazla şaşırtan dilenci ise, şehir şehir nasıl dolaştığını ve ne kadar para kazandığını anlattı. Elini sararak sakat numarası yapan şahıs, ekiplerin önünde elindeki sargıyı çıkararak sakat olmadığını gösterdi.

Dilenmeyi meslek haline getirdiğini ve bu yolla para kazandığını itiraf eden dilenci, "Bu benim işim. Ne yaparsanız yapın ben dilenmeyi sürdüreceğim" dedi. Günde 3-5 saat dilendiğini ve kendisine bunun yettiğini belirten dilenci, "Aylık gelirim 2 bin YTL'den aşağı düşmüyor. Şehir şehir dolaşıyorum ve gittiğim yerlerde otelde kalıyorum. Günde 8-10 saat çalışmama gerek yok. Günde ortalama 200 milyon lira kazanıyorum" diye konuştu.

Dilencilere yönelik yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, son günlerde dilenci sayısında artış yaşanmaya başlanmasıyla birlikte, bunları toplamaya başladıklarını belirterek, "Özellikle 4-5 dilenci daha fazla görünmeye başlandı. Yaptığımız operasyonlarda bu dilencilerin hiç bir fiziki problemi bulunmadığını, hasta veya sakat olmadıklarını gördük. Bu şahısların mülk içinde yaşadıklarını, bankalardaki hesaplarda paralarının olduğunu ve birden fazla gayrimenkul bulunduğunu tespit ettik. Pek çoğu 2 günlük dilenmeyle, bir çalışanın bir aylık maaşından fazla para kazanıyor" şeklinde konuştu.