BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.472,21
HABER /  SPOR

Adnan Polatın adayı belli

Yardım kampanyası ile öne plana çıkan Adnan Polat gönlündeki başkan adayını açıkladı.

Abone ol

Üyelerin üç gündür telefonlarını kilitlercesine arayarak kimi desteklediğini sorduğunu söyleyen Adnan Polat, “Mevcut sorunları en iyi çözümleyecek kişi Özhan Canaydın’dır” dedi.

Son dönemde yardım kampanyasıyla ön plana çıkan G.Saraylı eski yönetici Adnan Polat, dün bir basın toplantısı düzenleyerek kongrede başkan Özhan Canaydın’ı desteklediğini açıkladı.

Üyelerin yoğun talebi nedeniyle böyle bir toplantı yapmaya ihtiyaç duyduğunu anlatan Polat, şunları söyledi: “Yoğun işlerimden dolayı yönetimde görev almayacağım. Ancak başkana çok açık bir şekilde destek vereceğim. Önümüzdeki 2 yıllık dönemde Özhan Canaydın’ın yararlı olacağını düşünüyorum. Mevcut projelerin devamı ve mali sorunların en iyi çözümü Özhan Canraydın ile olacaktır. “

“Destek kararım duygusal nedenlere dayanmıyor. Canaydın kazanırsa, kendisinden projelerin gerçekleşmesine yardımcı olmak üzere görev talep edeceğim. İş hayatımda bildiğim konular olan Riva, Seyrantepe, Florya ve diğer gayrimenkullerin aktif hale getirilmesi çin elimden geleni yapacağım”

‘DİNLEDİM, İKNA OLDUM’

“Sadece bir oyum var ama üç gündür telefonlarım kilitlenircesine üyelerimiz tarafından aranıyorum, kime destek vereceğim soruluyor.”

“Yaşanan sıkıntılardan dolayı yalnızca Özhan Canaydın’ın eleştirilmesi doğru değil. Sadece bir suçlu arıyorsak, bu Canaydın değildir. 1996 başından 2006 yılına kadar kulübü kimler yönettiyse hepsi aynı oranda suçludur.”

“Biz borçlarımızı öder, stadımızı yapar, 100 milyon dolarlık gelire de sahip olabiliriz. Özhan Canaydın’ı dinledim ve ikna oldum. Yeni bir yönetim göreve gelirse işlere ancak 6 ayda vakıf olabilir. Canaydın ise konulara hakim. Öyleyse zaman kaybetmeye gerek yok.”

ŞARDAN’A BİRLEŞME TEKLİFİ

Öte yandan, adaylardan Semih Haznedaroğlu ile Yiğit Şardan’ın önümüzdeki birkaç gün içinde birleşecekleri iddia edildi. Haznedaroğlu’nun Alp Yalman’ı da çekilip kendi listesine girmesi için ikna etmeye çalıştığı da kongre kulislerinde konuşulan bir başka iddia...

Savaş ÇORLU
‘Dedikodular yüzünden yolumdan dönmem’

Adnan Polat, çok sayıda gazetecinin izlediği basın toplantısında Özhan Canaydın’ı desteklemeye nasıl ikna olduğunu anlattı. Polat, gayrimenkul konularına ilgi göstermesi nedeniyle çıkan, “Kendisine rant sağlamak istiyor” iddialarına yanıt verirken, “Böyle konuşanlar var diye vazgeçecek değilim. Bürokratik işlemler bitip inşaat aşamasına gelindikten sonra hiçbir şirketim ve ailemden birinin bu projelerde olmayacağını taahhüt ediyorum. Zaten herkes birbirini biliyor” dedi.

Kıran: Kongrede tek rakibim Canaydın

Turgay Kıran, başkan adayı olarak iddiasını dile getirirken, kendisine sadece Özhan Canaydın’ı rakip gördüğünü söyledi. Kıran, “Başkan’la birlikte yönetimde büyük acılar çektik. Sıkıntıları benimle birlikte en iyi bilen kişi odur” dedi. Kıran, “aşkla çalışacak” 100 kişilik bir ekip ve 25 kişilik bir yönetimle geldiğini belirtirken, alacağı oy sayısı karşısında bazı kesimlerin şaşıracağını kaydetti. Kıran, göreve geldiğinde Riva gibi projeleri müteahhitlere bırakmayıp, kendisinin gerçekleştireceğini belirtti.

Yalman: G.Saraylı kimi seçeceğini iyi bilir

Başkan adayı Alp Yalman, sarı-kırmızılı kulübün ciddi mali ve sportif sorunları olduğunu ifade ederek, “G.Saray’ın sorunlarının altından kalkabileceğime emin olmasaydım, böyle birşeye soyunmazdım’’ dedi. Yalman, daha önce de G.Saray’ın zor günlerini yaşadığını vurgulayarak, “Ne yapılması gerektiğini iyi biliyorum. Borçları yeniden yapılandırmak, stadı, tesisleri yapmak ve yarınlarının tehlikeye gelmemesini temin etmek çok önemli. Galatasaraylı, kime görev vereceğini bilir” diye konuştu.

Eski kavgaları unutma zamanı

Dürüst ve Albayrak’tan sonra Oğuz Çarmıklı ve Ali Çebi’yi de ikna eden Canaydın, şansını artırdı. Başkan Özhan Canaydın, seçimlere en güçlü biçimde girebilmek için liste çalışmalarını ve kulislerini tüm hızıyla yılmadan sürdürüyor. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak’ın yanısıra işadamı Oğuz Çarmıklı ve Mak-Yol İnşaat’ın sahibi müteahhit Adnan Çebi’yi listesine katmayı başaran Canaydın, mevcut yönetiminden ise Refik Arkan, Mehmet Helvacı ve Şükrü Ergün’ü muhafaza edecek.

Camianın ileri gelen isimlerinden de destek almaya başlayan Özhan Canaydın’ın, büyük gelir beklediği tesisleşme projelerinden Riva, Seyrantepe ve Florya arazilerinin inşaatları için yanına tıpkı Fenerbahçe’de olduğu gibi müteahhit isimleri almaya özel önem verdiği dikkat çekti. Canaydın, liste çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada “Kimse merak etmesin. Galatasaray için en iyisini ve en güzelini yapacak güçlü bir yönetim kurmak için çalışıyoruz” dedi. Özhan Canaydın’ın, ayrıca uzun zamandır kendisini sert bil dille eleştiren Fatih Altaylı’yı da saflarına katmak için yoğun çaba sarfettiği öğrenildi.
Bugün saat 14.30’da başlayacak Divan Kurulu’nda başkan adayları projeleri ve listelerini açıklayacak. Yılmaz Toköz’ün çekildiğini açıklaması bekleniyor

Kaynak: