BIST 9.142
DOLAR 32,39
EURO 35,03
ALTIN 2.326,59
HABER /  GÜNCEL

Vekillere kriptolu telefon

Milletvekillerinin yeni odalarının bulunduğu TBMM ek binası bu yılın sonunda hizmete girecek.

Abone ol

Son teknoloji ile donatılacak odalarda telefon dinlemelerini önlemek için kriptolu telefonlar kullanılacak.

Milletvekilleri küçük ve teknolojiden yoksun odalardan kurtuluyor. Daha geniş ve rahat bir çalışma ortamı imkanına sahip olacak yeni odalar, akıllı bina sistemine göre inşa ediliyor. Yeni odalardaki en önemli değişiklik ise telefonların kriptolu olması.

YIL SONUNA YETİŞECEK

Vekil odalarının bulunduğu yeni binanın yapımı, yıl sonuna kadar tamamlanacak. Binanın yetiştirilebilmesi için çalışmalar 24 saat esasına göre sürecek. 520 adet yapılan yeni odalar net 40metrekareden oluşuyor. Odalarda danışman ve sekreterler için bölümler ile lavabo ve tuvalet de bulunacak. Ayrıca çeşitli büyüklüklerde 16 adet komisyon toplantı odası yapılacak

Komisyon salonlarından koridorlara kadar pek çok noktaya 'bilgilendirme monitörleri' konulacak. 1 adet uluslararası toplantı salonu ile 11 adet küçük toplantı salonu inşa edilecek. 550 kişilik çok amaçlı bir salon yapılacak.

Yeni kompleks 3'ü yer altın da olmak üzere 11 kattan oluşacak. Yeni binada ayrıca 3 adet yemekhane, banka, lostra, berber, kafeterya gibi sosyal kullanım amaçlı alanlar da yer alacak. Arşiv, idari bürolar, çay ocakları bulunacak. 600 araçlık kapalı otopark yapılacak. Yeni bina genel kurul salonunun bulunduğu ana binaya bir tünel ile bağlanacak.

YÜRÜYEN BANTLA GİDECEKLER

Tünele yürüyen bantlar konulacak.Milletvekillerinin çok kısa bir süre içerisinde genel kurula ulaşmalarına imkan sağlanacak. Vekillerin yeni odaları ise son teknoloji ile donatılacak. Akıllı bina sistemine göre inşa edilecek odalardaki perde sistemleri, klima gibi aksamlar elektronik olarak çalışacak. Her odada bir televizyon, bir bilgisayar, görüntülü konuşma imkanı sağlayacak bir IP telefon yer alacak.

Milletvekillerinin yeni odalarındaki en önemli değişikliklerden biri de telefonların dinlenemeyecek olması. Son dönemin en fazla tartışılan konularından olan telefon dinlemeye karşı vekillerin odalarında kriptolu telefonlar kullanılacak. Personel giriş çıkışları yüz tanıma sistemi ile gerçekleştirilecek.

AKILLI KART SİSTEMİ

Yeni bina akıllı kart sistemi ile çalışacak. Milletvekilleri misafirlerini akıllı binada yapılacak ziyaretçi kabul salonlarında ağırlayacak. Ziyaretçiler kendilerine verilen kartlarla buranın dışında bir yere gidemeyecek. Böylece ana bina ve genel kurulda oluşan ziyaretçi yoğunluğunun da önüne geçilecek. Kapılara araç kontrolleri için X-RAY cihazları konulacak. Böylece araçlar fiziki arama yerine elektronik aramaya tabi tutularak güvenlik daha üst düzeye çıkarılmış olacak.

MALZEMELER SİPARİŞ EDİLDİ

Yeni vekil odalarının tefrişinde kullanılacak malzemelerin alımı için Devlet Malzeme Ofisi'ne liste gönderildi. İnşaatın tamamlanması ile birlikte odaların tefrişi hızlı bir şekilde tamamlanacak.