BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,84
ALTIN 2.502,51
HABER /  GÜNCEL

Uludere köylüleri yardıma koştu

Uludere'de askerleri taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 9 asker ve 1 korucu şehit oldu.

Abone ol

Kaza yerine ilk ulaşanlardan birisi Uludere'de yakınlarını kaybeden Ferhat Encü oldu. Bir yandan askerleri kurtarmak için çabalarken diğer yandan da çektiği fotoğrafları twitterden paylaştı.

Encü bir de not düştü: "Yaralı askerleri Roboski halkı hastanelere taşıyor. Bu ülkede ölümler olmasın diye mücadele ediyoruz. Biz insanlığımızı kaybetmedik, kaybedenler utansın."

Şırnak’ın Uludere ilçesinin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin ailelerini, Gülyazı Köyü’nde bugün BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk’ün de aralarında bulunduğu milletvekillerinin ziyareti öncesi, köyde güvenliği sağlamak üzere askerler görevlendirildi.

a.20120822091010.jpg

Gülyazı köyüne görevli askerleri taşıyan aynı zamanda korucu olan Mehdi Tosun yönetimindeki 73 M 0117 plakalı sivil minibüs, köye 200 metre kala virajı alamayarak yaklaşık 75 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Saat 10.30’da meydana gelen kazada, olay yerine önce Gülyazı köylüleri ulaştı ve kendi çabaları ile yaralı askerleri minibüsün içinden çıkarmaya çalıştı.

HERKES SEFERBER OLDU

Gülyazı Köyü Muhtarı Haşim Encü, "Yaralıları, köylülerimiz taşıdı. Tüm köy halkı seferber olduk. Hava saldırısında ölen 34 çocuğumuzun aileleri cenazeleri ve yaralıları taşıdı. Aileler askerin düşmanı değil. Bunlar bizim de evlatlarımız. Bizim başımıza gelen olayda buradaki gariban askerin ne günahı olabilir ki, yaralı kurtardığımız askerlerin ellerini tutan, onlara moral veren, teskin eden bu köyün gençleri oldu. Biz bunları teşekkür almak için değil insanlık adına yaptık. Bunlar bizim evlatlarımız, Çocuğunu kaybeden anneler bu sefer bu evlatlarımız için feryad etti" dedi. Kazada şehit olan korucu Tosun'un, Uludere'deki hava operasyonunda yeğeni Zeki Tosun'u kaybettiği öğrenildi.

Can pazarının yaşandığı uçurumdan çıkarılan yaralı askerler köylüler ve olay yerine gelen askerler tarafından 500 metre uzaktaki Gülyazı Sağlık Ocağı’na götürüldü. Kazada sürücü Mehdi Tosun’un yanında bulunan 10 yaşındaki oğlu Onur Tosun da hafif yaralandı.

10 ile ateş düştü

Kazanın ardından şehitlerin kimlikleri ve memleketleri şöyle açıklandı: Uzman çavuşlar Aziz Orman (Kırşehir), Altan Ceyhan (Afyonkarahisar), Murat Ustaoğlu (Çankırı), Osman Çelik (Antalya), Selahattin Recep Güç (Hatay), Ali Doğan (Ankara), Atakan Çiller(Osmaniye), Uzman Erbaş Gökhan Doruk (Uşak), Geçiçi Köy Korucusu Mehdi Tosun (Şırnak).

UZMAN ÇAVUŞUN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Şırnak’ta askerleri taşıyan sivil aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik’in Antalya’nın Finike İlçesi’ndeki evine ateş düştü.
Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde asker taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik’in Yazır Köyü’nde bulunan baba ocağına ateş düştü. Bir ay önce Tokat’ın Niksar İlçesi’nden Şırnak’a tayini çıkan Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik’in eşi Havva Çelik’in, yaklaşık 10 gün önce eşinin yanına gittiği öğrenildi. 3 yıldır asker olan şehit uzman çavuşun babası Mehmet Çelik metanetini korumaya çalışırken, "Allah’ın takdiri böyleymiş, vatanımız milletimiz sağolsun" dedi.
Tek oğlunu kaybeden anne Esma Çelik ise sinir krizleri geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anne Esma Çelik "Kahraman oğlum" diyerek ağıtlar yaktı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik’in cenazesinin yarın Diyarbakır’da düzenlenecek askeri törenin ardından köyüne ulaştırılacağı belirtildi.