BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  GÜNCEL

Teröristler işte bu çocuklara kıydı

Gaziantep’teki bombalı saldırıda hayatın kaybeden 12 yaşındaki Sena Büyükkonuk’un gelinlikli cenaze töreni, Bakan Şahin'i ağlattı.

Abone ol

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden 9 can arkasında yürek burkan hikayeler bıraktı. Gaziantep’te ağıtlar ve gözyaşı seli arasında toprağa verilen 12 yaşındaki Sena Büyükkonuk da onlardan biriydi.

Sena’nın cenazesine katılan bakanlar gözyaşlarını tutamadı. Annesi Tülay, kardeşleri Kübra ve Büşra ile koşarak son anda bindikleri otobüs, küçük Sena’ya mezar oldu. Kenan Evren İlköğretim Okulu öğrencisi Sena’nın ölüm haberini baba Sait Büyükkonuk, bayram günü çalıştığı işyerinde aldı.

SENA MEZAR TAŞINA YAKIŞMIYOR

Sena’nın annesi ve kardeşlerinin feryatları da Asri Mezarlık’ta yankılandı. Anne Tülay Büyükkonuk, kızının otopsisi sırasında gelinliğini göstererek ağıtlar yaktı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sena Büyükkonuk’un Asri Mezarlıktaki cenaze törenine katıldı. Bakan Fatma Şahin, camide kadınların bulunduğu bölüme giderek, Sena’nın yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Bakan Fatma Şahin’in omzuna başını yaslayan acılı anne Tülay Büyükkonuk “Yavrumu bombaladılar, ciğerimi yaktılar” diye ağıtlar yaktı. Sena’nın kardeşleri de “Sena mezar taşına yakışmıyor” diyerek gözyaşı döktüler. Bakan Fatma Şahin, gözyaşlarını tutamazken, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ağlamamak için kendini zor tuttu. Sena’nın tabutunun üzerine gelinlik ve Türk bayrağı örtüldü. Cenaze töreninde “Kahrolsun PKK”, “Teröre kucak açanlara lanet olsun” sloganları atıldı.

SÜLEYMAN DA DEFNEDİLDİ

Patlamada ölenler arasında bulunan 3 yaşındaki Süleyman Alkan’ın da ailesiyle bayram ziyaretine giderken patlamanın ortasında kaldığı belirtildi. Minik Süleyman’ın babası İbrahim ve annesi Dilber Alkan ile bayramlaşmak için yaya olarak akrabalarına giderken patlamanın ortasında kaldı ve sırtına şarapnel isabet etti. İbrahim ve Diller Alkan çiftinin de yaralandığı, annenin durumunun ağır olduğu belirtildi. Süleyman’ın cenanezi merkeze bağlı Yığınlı Köyü’nde toprağa verildi.