BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.425,32
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ayan beyan PKK işi!

Örgüt "Hiç ilgimiz yok" dedi ama AK Parti'li Hüseyin Çelik'e göre tüm ayrıntılar PKK'yı işaret ediyor

Abone ol

Patlamanın ardından Gaziantep’e giderek incelemelerde bulunan AKP Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Taraf ’ın saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı. Saldırıda adres olarak PKK’yı gösteren Çelik, şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere terör örgütü son zamanlarda tüm yurda eylemlerini yaymaya çalışıyor. Foça’daki, Karadeniz’deki, İç Anadolu’daki Akdeniz’deki saldırılardan sonra şimdi de Antep. Gaziantep özel olarak seçilmiştir. Çünkü burada çoğulcu, kardeşçe bir yapı var.

DAHA ÖNCE DE BENZER SALDIRILAR YAPTILAR

Tabii hep yaptıkları gibi, masum vatandaşlar, siviller hayatını kaybedince toplumsal tepkiyle karşılaşmamak için saldırıyı reddediyorlar. Diyarbakır’da dershane önündeki öğrencilere yapılan saldırıyı da üstlenmediler. Daha sonra polis meseleyi tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarttı. Güngören’de ve Kumrular’da da öyle. Bu ilk inkârları değil. Kanaatimiz olayın malûm terör örgütünün bir eylemi olduğu yönündedir. Daha önceki sivillere yönelik saldırılara ve kullanılan bomba türüne baktığınız zaman ayan beyan bir PKK saldırısı gibi görünüyor.

SURİYE BAĞLANTISI OLABİLİR

Esed Türkiye’ye düşmanlık yapıyor, dolayısıyla PKK şimdi dostu oldu. Esed’in Kamışlı’yı, Kobani’yi PKK’ya terk etmesi, bu işin içinde Muhaberat’ın olabileceğini akla getiriyor. Elbette bu terör eyleminin de destekçileri vardır. Ancak bunu bir ihtimal olarak söylüyorum. Konu hakkında elimizde somut bir bilgi yok, kesin konuşmak olmaz.”

BDP'YE TEPKİ  VERMEME TEPKİSİ

BDP’yi de eleştiren Çelik, “PKK bu saldırıyı üstlenmiş olsa BDP bunu lanetleyecek miydi? Bakın önce PKK üstlenmiyor, BDP ancak ondan sonra yazılı açıklama yapıyor, tepki gösteriyor. İster El Kaide, ister PKK, isterse Muhaberat, kim yaptıysa yapsın, bayramı kan gölüne çeviren örgütün ne olduğu önemli değildir, insani olarak ayrım yapmadan tepki vermeniz gerekir” dedi. Çelik, vatandaşların tepkileriyle ilgili olarak ise, “İtidal elden bırakılmamalıdır” uyarısında bulundu.