BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.423,56
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Ve Mercedes jeep üretti

Mercedes, yeni canavarını mükemmel yapmak için tam "bin" tanesini resmen harcadı.

Abone ol
Mercedes sessiz kaldığı jeep piyasasına çok iddialı giriyor. Mercedes, yeni canavarını mükemmel yapmak için tam "bin" tanesini resmen harcadı.
Mercedes-Benz, yeni modeli GL serisinin dünyaya tanıtımını ABD’nin San Francisco kentinde yaptı. Lüks modelleriyle bilinen ve marka geliştirilmesine 2002 yılında başlanan lüks SUV’un (sportif amaçlı araç) GL serisinin sorunsuz olması için milyonlarca kilometrelik testler gerçekleştirildi.

Teksas, Arizona, Güney Afrika, Dubai, İsveç, İspanya, İtalya ve Fransa’da iki buçuk yıla yakın bir zamanda gerçekleştirilen testlerde bin GL modeli denendi. Her biri Türkiye fiyatlarıyla 200 milyon yeni lira tutan bin test aracı, uzman pilotlar tarafından kullanıldı.

Araç, motor ömründen sıcak-soğuk tepkilerine, koltuk ergonomisinden maksimum hız verilerine kadar yüzlerce kalemde teste tabi tutuldu. Ağırlıklı olarak Amerika için geliştirilen GL modeli mayıstan itibaren bu ülkede satışa çıkarken, eylülde Avrupa ile birlikte Türkiye’de de sürücüyle buluşacak.

Başlangıç fiyatının vergilerle 175 bin yeni lira olması beklenen araçtan Mercedes Benz Türk yıl sonuna kadar 75 adet satmayı planlıyor. 7 ileri otomatik şanzıman 7-Tronic’i standart donanımda bulunduran GL serisinde 224 beygir gücünde GL 320 CDI, 306 beygir gücünde GL 420 CDI dizel modellerin yanı sıra 340 beygir gücünde GL 450 ve 388 beygir gücünde GL 500 benzinli modeller yer alıyor.