BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.428,00
HABER /  DÜNYA

Hadise Katliamı Tvde

El Cezire ile El Arabiya, Amerikan askerlerinin Hadise kasabasında gerçekleştirdiği katliamı gösterdi.

Abone ol

Arap ülkelerinin en önde gelen televizyonları El Cezire ile El Arabiya, Irak'ta geçen yıl Kasım ayında Amerikan askerlerinin Hadise kasabasında gerçekleştirdiği katliamı gösterdi.

Time dergisinin Iraklı gazetecilik okulu öğrencisinin çektiği video kaydından aldığı görüntülerde, başkent Bağdat'ın 220 km kuzeybatısında yer alan Hadise kasabasında Amerikan askerlerinin 19 Kasım 2005'te güvenlik araması sırasındaki yaylım ateşinde ölen 24 kişi içinde çocuk ve kadın bedenleri de görülüyor.

Irak'ta işgal yönetiminde 3 yılını dolduran Amerikan ordusunun geçen hafta kabul ettiği katliamda görev alan askerlerin soruşturulacağı açıklanmıştı.

ABD ordusundan Korgeneral Peter Chiarelli, Hadise katliamından dolayı 12 asker hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Bağdat İnsan Hakları Merkezi adlı kuruluşun başkanı Talal El Züheyri, "Bu katliamda soruşturma yapılsa da gereken cezaların verilmeyeceğinden kaygılıyız" dedi.

Hadise Hastanesi Başhekimi Velid El Ubeydi, morga getirilen cesetlerde hep göğüste ve başta kurşun yaraları olduğunu söylüyor.

Amerikan askerlerinin silah taşımayan "en az 15 kişiyi katlettiği" bu kayıtta belirtiliyor.

Amerikan askerlerinin giriştiği katliamda 8 kişilik ailenin 3 yaşındaki üyesinin de katledildiği görüntülerde anlatılıyor.