BIST 10.865
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.508,92
HABER /  POLİTİKA

CHPden gensoru atağı

CHP’nin gensoru kıskacına almayı planladığı yeni isim Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik.

Abone ol

CHP’nin gensoru kıskacına almayı planladığı yeni isim Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik. Kadrolaşma, mahkeme kararlarını uygulamama, okul ve kitap ihalelerinde usulsüzlük ile kamuyu zarara uğratma iddialarından yola çıkan ana muhalefet partisi, önümüzdeki hafta konuyu, TBMM gündemine taşımayı hedefliyor.

CHP kurmayları, çalışmaları devam eden gensoru gerekçesinde, Bakan Çelik’in icraatlarını masaya yatırırken, özellikle partizan atamalar ve MEB ihalelerine dikkat çekiyor. CHP’lilerin gerekçesinde öne çıkan ana başlıklar şunlar:



PARTİZAN KADROLAŞMA: Bakanlığın, hem merkez hem de taşra birimlerindeki yoğun değişim ve özellikle merkez birimlerine Çelik’in seçim bölgesi olan Van’dan yapılan atamalar, gerekçeler arasında yer alıyor.


İPTAL EDİLEN YÖNETMELİKLER: Danıştay tarafından iptal edilen “açık lise”, “müdür atamaları”, “sözleşmeli öğretmen atama genelgesi” gibi uygulamalar gensoruya girecek.


ŞEFFAF OLMAYAN İHALELER: İhalelerde kitap ve forma fiyatlarının yıllara göre abartılı değişmesi, Çelik’i zorlayacak konular arasında gösteriliyor. Kitapların, ihale teknik şartnamesine uymadan basılmasına rağmen, MEB’in, bu kitapları kabul ederek kamuyu zarara uğrattığı da ileri sürülüyor.


LAİKLİK TEHLİKESİ: Yeni müfredatla “öğrenci” değil, “müşteri” yetiştirildiği iddialarına da yer verilecek. Eğitim sisteminin hızla dinselleştirildiği, ders kitaplarından Latife Hanım’ın resminin çıkarılması ve İstanbul’da Adnan Hoca müzesine yapılan geziler örnek gösterilecek.


KARDEŞ ÇELİK: Rektör Yücel Aşkın’ın yargılanması sürecinde adı geçen Bakan Çelik’in kardeşi Ramazan Çelik’le ilgili iddialara da yer verilecek.

CHP’nin gündeminde, Çelik’in ardından doğalgaz krizi nedeniyle Enerji Bakanı Hilmi Güler’in olduğu da ifade ediliyor