BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.467,87
HABER /  GÜNCEL

Tarıma prim müjdesi

Geçen sene 15 Temmuz'da ödenen yağlı tohumlara ilişkin prim ödemelerini, bu yıl Nisan ayına çekildi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, 15 Temmuz’da ödenecek yağlı tohumlara yönelik prim ödemelerini Nisan ayına çektiklerini açıkladı. Edirne’deki ödemeler başlıyor.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl 15 Temmuz’da yapılan yağlı tohumlarla ilgili ödemenin bu yıl nisan ayına çekildiğini, Edirne’nin ödemesinin ise bu hafta yapılacağını bildirdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Edirne genelinde BAĞ-KUR ve SSK prim ödemelerinin 6 ay süreyle ertelendiğini, sel felaketinden etkilenen çiftçileri rahatlatmaya dönük bazı kararlar aldıklarını hatırlattı. Erdoğan, “Geçen sene 15 Temmuz itibariyle ödenen pamuk, ayçiçeği, soya, kanola ve mısır, yağlı tohumlara ilişkin prim ödemelerini, bu yıl Nisan ayına çekiyoruz. Tüm Türkiye genelinde bu ödemeyi nisan ayında yapacağız. Ama Edirne’nin ödemesini bu hafta yapacağız. Ayrıca yine pancarla ilgili, yaklaşık 7 trilyonluk, Edirne’ye ait bir alacak vardı. O nisan ayında ödenecekti. Onun da bugünden itibaren ödenmesi için talimat verdik” dedi. Başbakan Erdoğan, bu kapsamda yağlı tohumlarla ilgili toplam 823 milyon YTL’nin 529 milyon YTL kısmının pamuk üreticilerine, 140 milyon YTL’nin ayçiçek üreticilerine ödeneceğini, bu ödemenin nisan ayında çiftçilere yapılacağını bildirdi.

EDİRNE’YE GEÇMİŞ OLSUN

Erdoğan, selde can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu, vatandaşların yaşadıkları sıkıntının geçici olduğunu ve bu badirenin atlatılacağını bilmeleri gerektiğini vurguladı. Sel yüzünden kapanan 3 okuldan 2’sinin açıldığını, diğerinin, mağdur vatandaşların iskânı için kullanıldığını belirten Erdoğan, bu okulun da kısa sürede eğitime açılacağını kaydetti. Erdoğan, konuşmasını tamamlarken, Edirnelilere “geçmiş olsun” dileğinde bulunarak, “Allah bu tür felaketleri bir daha yaşatmasın” dedi.