BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.504,90
HABER /  DÜNYA

ABD Irakta kalıcı gibi

Amerikan birliklerinin görev süresinin sona ereceği Ocak 2009 yılına kadar Irak'ta kalabileceğini söyledi.

Abone ol

Bush: 2009'a kadar Irak'ta kalabiliriz

ABD Başkanı George Bush, Amerikan birliklerinin görev süresinin sona ereceği Ocak 2009 yılına kadar Irak'ta kalabileceğini söyledi.

Bush Irak'ta zafere ulaşacaklarını söylüyor

Irak'ın işgalinin üçüncü yıldönümünde açıklamalar yapan Bush, Amerikan askerlerinin tümüyle ne zaman çekileceğine ilişkin bir soruya "Buna gelecekteki Amerikan başkanları ve Iraklı liderler karar verecek" yanıtını verdi.

Amerikan Başkanı Irak'ın iç savaşın eşiğinde olduğu yorumlarını reddetti, "Parçalanma ihtimalleri vardı, ama bölünmediler. Bu seçeneğe sırtlarını döndüler'' dedi.

Irak ordusunu ülkede iç savaş yaşanmamasının bir kanıtı olarak gösteren Bush, ordunun birlik halinde olduğunu ve mezhep farklılıkları çizgisinde bölünmediğini belirtti.

Bush gazetecilerin sorularını yanıtlarken şunları söyledi:

"Başarıya kavuşacağımıza eminim. Bunun ne kadar güç olduğunu bilmiyor değilim. Bunun ne denli zor olduğunu açık biçimde dile getiriyorsunuz zaten. Askerlerimiz anlatıyor, her gece Irak konusunda yazılmış raporları okuduğum zaman görüyorum ama Iraklıların tam iç savaşa düşebilecekleri bir anda hiç de öyle olmadıklarını da görüyorum" dedi.

Irak'ın eski Başbakanı İyad Allavi, Irak'ta yaşananların iç savaştan daha farklı bir şekilde tanımlanamayacağını söylemişti.