BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.428,91
HABER /  GÜNCEL

Öcalan yerine Karayılan!

Bölücü terör örgütü PKK'da yeni dönem. Örgüt isim değişikliği yanında lider değişikliğine de hazırlanıyor.

Abone ol

Bölücü terör örgütü PKK/Kongra-Gel’de yeni dönem başlıyor. PKK, örgütün sözde yürütme konseyi başkanı Murat Karayılan’ı, İmralı Cezaevi’nde bulunan elebaşı Abdullah Öcalan’ın yerine getirmeyi planlıyor.

Kadek, Koma-Gel ve Kongra-Gel gibi daha önce farklı isimleri kullanan örgüt yeniden isim değişikliği hazırlığında.

Terör örgütü PKK/Kongra-Gel’in Kuzey Irak’taki faaliyetlerini takip eden istihbarat kaynakları örgütün önümüzdeki günlerde yapacağı kongre ile köklü değişikliklere hazırlandığını ortaya çıkardı. Hazırlanan rapora göre bu ay içinde yapılması beklenen kongre Kandil Dağı’ndaki Şehit Harun Kampı’nda gerçekleştirilecek. Kongre ile birlikte örgütte bir dönem kapanıp yeni bir dönem açılacak. Kongrede örgütün sözde yürütme konseyi başkanı Murat Karayılan, Abdullah Öcalan’ın yerine geçip genel başkan seçilecek. Değişiklik Karayılan’la sınırlı kalmayacak. Cemil Bayık başkan yardımcısı, eski milletvekili Zübeyir Aydar ise teşkilat sorumlusu olacak. Yeni yönetime Halk Savunma Güçleri (HPG) sorumlusu Fehman Hüseyin’in yerine sözde başkanlık konseyi üyesi Duran Kalkan alınacak.

Örgüt isim değişikliğine gidecek

İstihbarat raporunda örgütün yeniden isim değişikliğine gittiğine de dikkat çekiliyor. Buna göre daha önce Kadek, Koma-Gel ve Kongra-Gel isimlerini kullanan örgüt, Kürdistan Milli Birliği (Yeketi Geli Kürdistan-YGK) ya da Milli Yurtseverler Birliği (Yeketi Nativite Geli-YNG) isimlerinden birini kullanmayı planlıyor. Raporda dikkat çekilen bir diğer nokta ise önümüzdeki günlerde toplanacak kongre sonrası örgüt bir ‘düşünce üretim merkezi’ oluşturacak. Duran Kalkan isimli terörist Hakurk kampında seçeceği 70 militanı örgütün yeni stratejisi hakkında bilgilendirecek.

Haber: Sedat Güneç
Kaynak: