BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  GÜNCEL

Vatan Şaşmaz cinayetinde flaş gelişme aranan kadın yakalandı

Vatan Şaşmaz’ı öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker’in ceset görüntülerini para ile satmaya çalıştığı ve daha sonra internette yaydığı iddiasıyla aranan oyuncu Didem Ç. İstanbul Asayiş Şube Gasp Büro ekipleri tarafından Konya’da yakalandı.

Abone ol

Vatan Şaşmaz cinayeti sonrasına ait görüntülerin hızla internette yayılmış savcılık konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Olay yerini inceleyen bir polisin çektikten sonra ailesine gönderdiği görüntülerin, kayınbiraderinin tarafından kız arkadaşı Çiğdem Ç. ile paylaşıldığı ortaya çıkmıştı. Oyuncu olan Çiğdem Ç.'nin para karşılığı görüntüleri bazı basın kuruluşlarına satmaya çalıştığı sonrasında da görüntülerin yayıldığı iddia edilmişti. Çiğdem Ç. Konya'da yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, görüntülerin yayılması ile ilgili soruşturma başlatmış, soruşturma kapsamında bir polis memuru gözaltına alınırken, polisin eşi ve kayınbiraderinin de ifadesi alınmıştı. Açığa alınan polis mesaide olduğuna eşini inandırmak için aile Whatsapp grubuna çektiği görüntüleri gönderdiğini söylemişti.

Polisin eşinin erkek kardeşinin de görüntüyü kız arkadaşı Didem Ç.’ye gönderdiği, Didem Ç.’nin de görüntüyü bazı basın kuruluşlarına satmaya çalıştığı ve internette yayılmasından sorumlu olduğunu belirlemişti. Didem Ç.’nin görüntüyü satmak için bazı basın kuruluşlarıyla yaptığı Whatsapp yazışmaları medyaya yansımıştı.

Didem Çolak'ın Konya’da olduğunu belirleyen polis, teknik ve fiziki takibe aldı. 5 yıldızlı bir otelde gözaltına alınan Çolak'ın zaman zaman merkez Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi'nde kiralanan stüdyo bir daire de, kuzeniyle birlikte kaldığı belirlendi. Dün yapılan operasyonla gözaltına alınan Didem Çolak, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Çolak'ın 2 Ekim tarihinde Konya'ya geldiği ve evin başka bir kişi adına kiralandığı belirtildi. Didem Ç., yakalanarak İstanbul’a getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilecek.