BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.439,01
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Uluslararası Kukla Festivali için geri sayım başladı

Bu yıl 20.si düzenlenen Uluslararası Kukla Festivali dünyanın birçok yerinden kuklaları İstanbul'da her yıl bir araya getiriyor.

Abone ol

Uluslararası Kukla Festivali 13-29 Ekim'de İstanbul'da !

 Karagöz Kukla Vakfı tarafından organize edilen, İtalyan, Fransız ve Cervantes Kültür Merkezleri, İsrail Başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşecek olan festival, ‘Unesco kültür mirası taşıyıcısı uluslararası Karagöz sanatçısı’ Cengiz Özek Sanat Yönetmenliği’nde, 13-29 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da seyircisiyle buluşacak. Bu yıl programda üç yerli oyun, 15 ülkeden 18 yabancı topluluk yer alıyor. 

Karagöz’ün 500’üncü yılı !

20. kez gerçekleştirilecek festivalde; 2017 yılının Türk Gölge Tiyatrosu'nun 500. yılı olması sebebiyle Gölge Tiyatrosu’na da özel bir yer veriliyor. Gölge Tiyatrosu’nun doğduğu yer olarak düşünülen Asya'dan birçok gölge kukla grubu festivale davet ediliyor. Türk Gölge Tiyatrosu'nun 500. yılı nedeniyle Topkapı Sarayı Müzesi Karagöz Koleksiyonu da yıllar sonra yeniden sergileniyor.

20 yılda, 300’den fazla kukla grubuna ev sahipliği yapan, 2500’den fazla kuklacıyı İstanbul'da ağırlayan İstanbul Uluslararası Kukla Festivali, kukla sevgisini Kukla Müzesi oluşturma üzerine yönlendiriyor. Festival İstanbul’un iki yakasında ve 21 sahnede sahnelenecek.