BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

15. İstanbul Bianeli tüm hızıyla devam ediyor !

Bu sene 15.si düzenlenen İstanbul Bianeli 16 eylülden beri ücretsiz gezilebiliyor. 15. İstanbul Bienali kapsamında, birbirine komşu mekânlarda yer alan serginin yanı sıra, Bienal süresince farklı alanlardan isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek ücretsiz etkinliklerle iyi bir komşu başlığı tartışılmaya devam ediyor.

Abone ol

Merakla beklenen 15. İstanbul Bianeli

Sanatçı Zeyno Pekünlü’nün koordinatörlüğünü üstlendiği 15. İstanbul Bienali’nin Kamusal Programı’nda, açılış ve kapanış haftalarında uluslararası konuşmacıların katılımıyla düzenlenen Seçilmiş Aileler ve Müşterek Kader başlıklı sempozyumlara ek olarak, bienal süresince devam eden tartışmalar, gösterimler, atölye çalışmaları ve katılımcıların birlikte yemek pişireceği, okuyacağı, müzik yapacağı düzenli etkinlikler yer alıyor. Seçilmiş Aileler, aile kurumunun ötesine geçen aidiyet arayışlarına odaklanıyor; Müşterek Kader ise kent ekolojisi etrafındaki tartışmaları bienale taşıyarak insan merkezcilikten çıkışın yollarını arıyor.

15. İstanbul Bienali Kamusal Programı katılımcıları arasında savaş ve yerinden edilmenin kadınlar üzerindeki etkisini araştırdığı çalışmalarıyla tanınan Shahrzad Mojab, liberal çok kültürcülüğe yönelik eleştirileriyle bilinen Joseph Massad, Siyasal Ekonomi profesörü Massimo de Angelis ve mekân pratikleri üzerine pek çok araştırması bulunan Yunan mimar ve akademisyen Stavros Stavrides gibi isimler yer alıyor.