BIST 9.726
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Mahmut Tanal'ın müftü iddiası olay oldu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Müftü vasıtasıyla nikah kıymak, İslamı Hristiyanlaştırmak, müftüleri papazlaştırmaktır." iddiasında bulundu.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, müftülere nikah kıyma yetkisi de veren Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Belediyelerde yığılma olduğu için müftülere nikah kıyma yetkisinin verildiğinin söylendiğini aktaran Tanal, ancak böyle bir yığılma olduğuna ilişkin bir araştırma ya da istatistik bulunmadığını söyledi.

Varsa böyle bir sorunun, belediyelerde nikah kıyacak kişilerin sayısının artırılarak çözülebileceğini aktaran Tanal, "Buradaki amaç, toplumda yeni bir gergin ortam yaratmak, ayrıştırmaz, bölmek, kaos yaratmak." görüşünü öne sürdü.

"Bunlar, rejim değişikliğine doğru giden uygulama, laik sistemle mücadele etmenin çalışmaları." ifadesini kullanan Tanal, bu düzenlemenin ardından belediyelerde nikah kıydıranlarla müftülere nikah kıydıranların ayrışacağını ileri sürdü. Tanal, "Belki de insanların nerede nikah kıydırdıklarının sicili tutulacak. Toplum hak etmediği bir tartışmanın içine girecek. Bu, aslında fişlenmeyi getirecek." diye konuştu.

MÜFTÜLERİ PAPAZLAŞTIRMAKTIR

Tanal, "Bu, dinler arası diyalogla İslamı Hristiyanlaştırmak isteyen FETÖ'nün, müftülere nikah yetkisi verme projesi. İktidar, bu projeyi aynen uyguluyor. Hristiyanlıkta ruhban sınıfı var, İslamda ruhban sınıfı yoktur. Dinimiz, mazlumların ve yoksulların dinidir. Müftü vasıtasıyla nikah kıymak, İslamı Hristiyanlaştırmak, müftüleri papazlaştırmaktır." görüşünü savundu.

Tanal, tasarının Anayasanın bazı maddelerine aykırı olduğunu iddia etti.

AK Parti'de bazı belediye başkanlarının istifalarının istendiğine ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine Tanal, "Bu fiili uygulama, otoriter rejimin basamaklarını döşeme anlamına gelir. Belediye Başkanı seçimle gelir, seçimle gider. İstifa ediyorsa, istifa gerekçesini açık seçik, anlaşılır vaziyette açıklaması lazım. Belediye başkanlarının da aklanma hakları vardır. Bu belediye başkanları, şaibe altında kalmak istemiyorlarsa, kendileriyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmalılar." dedi.