BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,63
HABER /  POLİTİKA

Vatan Partisi harekete geçti! Komünist Başkan hakkında suç duyurusu

Vatan Partisi, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve belediye tabelasında "Dersim" yazılması kararına imza atan Belediye Meclisi üyeleri hakkında suç duyurusu yaptı.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Ankara Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, belediye tabelasına 'Tunceli' yerine 'Dersim' yazılması yönündeki Belediye Meclisi kararının hukuksuz olduğunu savundu. 

Suç duyurusu

Reyhan, "Suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, kanunlara uymama ve görevi kötüye kullanma suçlarından Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Belediye Meclisi'nde karara onay veren üyeler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Süleyman soylu ve Tunceli Valisi'ne seslendi

"Buradan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tunceli Valisi Tuncay Sonel'e sesleniyoruz." diyen Reyhan, "Bu rezalete izin vermeyin. Bu sözde karar, önce valinin önüne gidecektir. Kararın reddedilmemesi halinde Vatan Partisi kararın iptali için ayrıca idare mahkemesine gidecektir. Bu kanun tanımazlığa izin verirseniz yarın her Belediye Meclisi kafasına göre il, ilçe isimlerini değiştirme cüretinde bulunur." ifadelerini kullandı. 

Reyhan ve parti üyeleri, açıklamanın ardından suç duyurusu dilekçesini verdi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
"İmamoğlu kazanırsa İstanbul beni kaybeder" sözleri! Tatlıses'ten tepki: İftiracı fitneci
Foto Galeri "İmamoğlu kazanırsa İstanbul beni kaybeder" sözleri! Tatlıses'ten tepki: İftiracı fitneci Galeriye Gözat