BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,89
ALTIN 2.440,85
HABER /  SAĞLIK

Vaka sayısı neden arttı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Tevfik Özlü açıkladı

Bilim Kurulu üyesi Prof. Tevfik Özlü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarındaki artışın, 4 günlük sokağa çıkma yasağının ardından yaşanan kalabalıklaşma nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Abone ol

TÜRKİYE'de koronavirüs vaka sayısı son bir haftadır gerilemiş ve günlük sayı binli rakamlara inmişti. Ancak dün açıklanan veriler herkesi korkuttu. Zira sayı yeniden 2 binin üzerine çıktı ve 2253 yeni korona vakası tespit edildi. 

Bilim Kurulu üyesi Prof. Tevfik Özlü, twitter hesabından vaka sayısının neden arttığını şöyle açıkladı:

*"Evvelki gün yeni olgu sayımız 1614, dün 1832, bugün ise 2253. İki günlük artışın nedeni 4 günlük sokağa çıkış yasağının ardından pazartesi ve salı günleri sokaklarda, pazarlarda, marketlerde gözlediğimiz kalabalıklaşma"

Virüs affetmiyor. Pusuya yatmış bekliyor
*"Virüs affetmiyor. Pusuya yatmış bekliyor. En küçük tedbirsizlikte hemen başını kaldırıyor. Çok dikkatli olmalıyız. Zorunlu olmadıkça evden çıkmamalıyız, temastan kaçınmalıyız, sosyal mesafeyi korumalıyız, maskeyi usulüne uygun olarak kullanmalıyız, yüzey temizliğine, el hijyenine ve kapalı ortamların havalandırılmasına dikkat etmeliyiz.

*Gevşemek, 'bu iş bitti' zannedip, eski rutinimize dönmeye çalışmak çok büyük hata olur. Virüsle birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Kontrollü sosyal hayata alışmalıyız. İhtiyaçlarımızı tedbirlere uyarak karşılayalım ama gerekli değilse evden çıkmayalım. İftar davetine, taziye ziyaretine, komşuya çay içmeye gitmeyelim."

Son 2 günün vaka sayıları

Dün açıklanan yeni vaka sayısı 2 bin 253 olurken 64 kişi de yaşamını yitirdi. İyileşen hasta sayımız ise 4 bin 917 oldu. 

Önceki gün yanı 5 Mayıs günü yeni vaka sayımız 1.832 olarak açıklanmıştı. Yaşamını yitiren hasta sayısı 59 olurken, 5 bin 119 kişi iyileşmişti. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Afrika'da çekirge istilası başladı son 70 yılın en büyük istilası
Foto Galeri Afrika'da çekirge istilası başladı son 70 yılın en büyük istilası Galeriye Gözat