BIST 10.484
DOLAR 32,62
EURO 35,49
ALTIN 2.442,12
HABER /  GÜNCEL

Urfada içki reyonu yok

Büyük marketler zincirinin Urfa'da içki reyonlu şube açma girişimi hüsranla neticelenmiş.

Abone ol

Hürriyet yazarı Lehmet Y. Yılmaz Türkiye'nin Fas'a döneceği kuşkusu olan yazarlardan. Yılmaz, Gusto dergisinde okuduğu haberi köşesinde başlığı ile verdi.

Yazı: Mehmet Y. Yılmaz
Kaynak: www.hurriyet.com.tr

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Derya Sazak ile yaptığı söyleşide şeriata uygun yaşam biçiminin toplumlara bazen "sessizce yapılan baskıyla" egemen olduğu gerçeğine dikkat çekiyor.

Bir süre önce Le Monde"da yayımlanan Fas ile ilgili bir haberde bu sürecin adım adım nasıl ilerlediği anlatılıyordu. Bu haberden bu köşede sizlere de söz etmiştim, dikkatli okuyucular hatırlayacaklardır.

Bu sürecin ülkemizde nasıl işlediğini gösteren ilginç bir haberi Gusto Dergisi"nin son sayısında okudum.

Büyük bir marketler zinciri Urfa"da bir mağaza açmak için girişimde bulunmuş. Şirketin yöneticilerine, "Urfa"daki mağazanızda içki satmazsanız sorunları kolayca çözebiliriz" denilince, şirket mağaza açmaktan vazgeçmiş.

Haberde daha sonra Urfa"da bir başka market zincirinin mağaza açtığını ve bu mağazada "içki reyonu" bulunmadığını da anlatıyor. Aynı zincirin Türkiye"deki öteki mağazalarında bulunan "içki reyonu"nun, Urfa"da olmadığına dikkat çekiliyor.

Haberde bu mağaza zincirinin hangisi olduğu belirtilmemiş.

Urfa örneği de gösteriyor ki Deniz Baykal son derece haklı.

İslamcı baskının her zaman İran"daki gibi "silah zoruyla" kendini göstermesi gerekmiyor. Sessizce yapılan, "toplumsal istek" kılığına girmiş bir baskı, bu çevrelerin hayalindeki yaşam biçimini topluma dayatmalarını sağlayabiliyor.