BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Barış harekatı kutlandı

KKTC Cumhurbaşkanı Talat: "Kıbrıs Türkleri bu topraklardan kopmayacaktır" dedi.

Abone ol

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, halkın, Kıbrıs'ta sağlam, güvenli ve geçmişteki acıları bir daha yaşatmayacak, geleceği de tehlikeye sokmayan bir barış istediğini ifade ederek, "Kıbrıs Türkleri bu topraklardan hiçbir zaman kopmayacaktır" dedi.

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın ikinci aşamasının 32. yıldönümünde, Muratağa, Sandallar ve Atlılar köylerinde toplu olarak katledilen şehitler bugün törenle anıldı.

Muratağa-Sandallar Şehitliği'nde akşam saatlerinde düzenlenen anma töreninde, protokol sırasına göre anıta çelenkler konuldu, saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu ve bayraklar göndere çekildi.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, törende yaptığı konuşmada, 32 yıl önce yaşanan vahşet ve cinayetin Kıbrıs Türk halkını büyük üzüntü ve sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Halkın Kıbrıs'ta, sağlam, güvenli ve geçmişteki acıları bir daha yaşatmayacak, geleceği de riske atmayan bir barış istediğini vurgulayan Talat, şunları söyledi:

"Bunun için tüm gayretimizle çalışıyoruz, çalışacağız. Hiçbir şekilde Kıbrıslı Türkler'in benzeri tehlikelerle karşılaşmasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bize güvenen tüm halkımıza layık olacağız ve Kıbrıs Türk'ünün sağlam güvencelerle geleceğe daha güçlü sarılacağı bir barışı elde etmek için çalışmaya devam edeceğiz."

Kıbrıslı Türkler'in hiçbir biçimde KKTC topraklarından kopmayacağını, halkın toprağına tırnaklarıyla tutunup, toprağı için savaştığını ve öldüğünü dile getiren Talat, "Gelecek nesillerin bu topraklarda daha mutlu, daha güzel günler yaşaması için hep birlikte çalışacağız" dedi.