BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Steinmeier Ortadoğuda

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Ortadoğu turuna çıktı

Abone ol

Lübnan'daki savaş gerginliğinin sağlanan barışla sona ermesinin ardından Ortadoğu turuna çıkan Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Ürdün'e geldi. Steinmeier'in, Lübnan'da kalıcı barışın sağlanması için çeşitli temaslarda bulunacağı açıklandı.

İsrail Ordusu ile Hizbullah militanları arasındaki çatışmalar, ateşkesin sağlanması ile sona erdi. Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Lübnan'da kalıcı barış sağlanması için başlattığı Ortadoğu turunun ilk ayağı olarak Ürdün'e geldi. Steinmeier'in, barışın sürekli olması için çeşitli temaslarda bulunacağı açıklanırken, son 1 ay içinde bölgeye 3. ziyaretini gerçekleştiren Steinmeier'in, Ürdün Kralı Abdullah El Khatib ile görüşeceği belirtildi. Görüşmenin Salı günü yapılması planlanıyor. Bu arada Suriye'de de çeşitli temaslarda bulunacak olan Steinmeier'in, Devlet Başkanı Beşar Esad ve Dışişleri Bakanı Walid Muallem ile görüştükten sonra Suudi Arabistan'a geçeceği kaydedildi.

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jens Ploetner, "Her 3 ülke de, Ortadoğu'daki çatışmaların sona erdirilmesi için oldukça büyük önem taşıyor" açıklamasını yaptı.