BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.455,01
HABER /  POLİTİKA

Türkiye Fas olur mu?

Baykal'ın 'Türkiye Fas'a dönebilir' sözüne siyasilerden değişik yorumlar geliyor.

Abone ol

Türkiye"de rejim kaygısını dile getirmek için sürekli kullanılan "İran, Suudi Arabistan ve Cezayir" benzetmelerine bir yenisi eklendi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Türkiye'nin Fas ya da İran olamayacağını savunarak, "Bu sözlerin gerçekle hiçbir ilgisi yok. Bu tür yaklaşımlar korkudan başka bir şey değil" dedi. Kuzu şöyle konuştu:

"Hükümetin getirdiği yasalar zaten özgürlüğe yönelik. Gelişmiş ülkeler ne yapıyorsa onu yapıyoruz. Sosyolojik olarak Türkiye ne Fas, ne İran kesinlikle olmaz. Böyle bir yapılanmanın temeli yok. Hiçbir zaman olmamıştır. Osmanlı döneminde bile olmamıştır."

Ülkenin Fas"a dönebileceğini ileri süren Baykal"a iktidardan tepki geldi. Baykal"ın sürekli korkuları işlediğini belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, “Sen halkına güvenmezsen, halk sana güvenir mi? CHP iktidara gelse Türkiye"yi üçüncü dünya ülkesi yapar.” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin de CHP liderini toplumsal gerginliğe yol açacak yaklaşımlar sergilemekle suçladı. Baykal"ın CHP zemin kaybettiği için böyle demeçler verdiğini savunan Ergin, şöyle devam etti: “Cumhuriyetimiz bütün dinamikleri ile ayaktadır. Türkiye"deki işleyiş de anayasal kurallar çerçevesinde olmaktadır. Yaklaşık 4 yıldır iktidarda olan AK Parti, demokrasi, kalkınma, refah ve adalet getirmiştir.”